Sopron és környéke

2016.03.16. 07:39

Magyar-osztrák határ - Bármikor lehet osztrák ellenőrzésre számítani Sopronnál

kisalfold.hu

Akik a hétfői munkaszüneti napon kora reggel úgy döntöttek, a soproni Bécsi úti határátkelőnél fognak Ausztriába utazni, nem várt kellemetlenséget tapasztaltak. A burgenlandi rendőrség ugyanis újból ellenőrizte az autósokat az osztrák határon hajnali fél öttől reggel nyolcig, s  rövid idő alatt legalább hat kilométer hosszú, majdnem Sopronig érő kocsisor alakult ki. Emiatt leginkább az Ausztriába igyekvő, in- gázó vendégmunkások bosszankodhattak.


– A szúrópróbaszerűen alkalmazott, de átfogó jellegű rendőrségi akció a személyi és az úti okmányok, így például a jogosítvány meglétét hivatott ellenőrizni. A rendőrök azt is megnézték, hogy a gépkocsi nem lopott-e, s hogy nem szállítanak-e az autóban illegális menekültet, migránst – tájékoztatta a Kisalföldet Daniela Landauer, a Burgenlandi Tartományi Rendőrség irodavezetője, aki hozzátette: havonta két alkalommal tartanak ilyen, a hétfőihez hasonló nagyszabású akciót. Ez nemcsak a kelénpataki (Klingenbach) átkelőt jelentheti, hanem értelemszerűen az összes burgenlandi határt, továbbá mélységi ellenőrzést is. Ezen túlmenően egy-egy délelőtt vagy délután bármikor és bárhol találkozhatnak az autósok esetenként kisebb, rutinszerű kontrollal. Mindez a burgenlandi lakosság biztonságérzetének növelését szolgálja az irodavezető szerint.


A Kisalföld információi szerint Hegyeshalomnál nem volt torlódás, így valószínű, hogy ezt a határszakaszt most nem érintette az osztrák intézkedés.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!