Sopron és környéke

2016.03.03. 09:42

Magvas nap a Castaneával

Magvas napot szervez a Felhőtáncoló Kreatív Műhelyben (Várkerület 19., hátul az udvarban) a Castanea Környezetvédelmi Egyesület vasárnap <br><br>délelőtt 9.30-12 között.

kisalfold.hu

A programra azokat várják, akik vegyszerezés nélkül nevelt, házilag továbbszaporítható növények – zöldségek, gyümölcsök, fűszer- és gyógynövények, virágok – magjaiból szívesen ajánlanak fel másoknak, illetve szeretnének csereberélni.


A szervezők örülnének, ha a régi, hagyományos magyar fajták Sopron környékén is elterjednének, megmaradnának. Lehetőség lesz tapasztalatcserére is.


A magokból egy-egy csipetnyit kis csomagba zárva, lehetőleg fajtanévvel ellátva érdemes vinni, hogy minél több embernek jusson. Várják a Castanea Kertbarát Körbe jelentkezőket is, akikkel közös tanulás, együttműködés kezdődhet.


Az egyesület kerti tanácsokkal bővítette honlapját, amihez építő kiegészítést, bevált módszerek leírását, képeket, jó példákat várnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!