Sopron és környéke

2016.03.02. 09:39

Kutyafuttatót szeretnének az aranyhegyi gazdik

Panaszkodnak az Aranyhegyi lakóparkban élők: nincsen a kutyák számára sem futtató, sem ebpiszoktároló. A városfejlesztési bizottság megvizsgálja a lehetőségeket.

kisalfold.hu

– Szeretnénk, ha a városvezetés gondolna az Aranyhegyi lakópark kutyáira és gazdáikra. Ugyanis egyetlen  futtató sincs az egész területen, ráadásul egyetlen kutyapiszok-tároló sem könnyíti meg a kötelezettségünket: nem szabad ugyanis az utcán hagyni az állati ürüléket. Kénytelenek vagyunk hazahozni vagy  a közterületi szemetesbe dobni azt – mondja a többi kutyatartó nevében Simonyi Irma.


– Gyakran meglátogatom Bécsben élő lányomat, ott szinte minden utcában van ilyen tároló, a hozzá való zacskóval együtt. Miért ne lehetne az Aranyhegyen is?


Futtatóra is szükség lenne, hiszen egyre többen tartanak házi kedvencet, akiknek szükségük lenne a futásra. Korábban a Jereván-lakótelepen éltem, ott ugyan volt futtató, de idővel elgazosodott, tele lett szeméttel, kullanccsal, mert senki nem tartotta rendben. Szeretnénk, ha az Aranyhegyen is létesülne futtató, amelynek gondját is viselnék, ahogyan az egy kultúrvárosban joggal elvárható.


– A városfejlesztési bizottság legközelebbi ülésén, még e hónapban felvetjük az aranyhegyi kutyafuttató, továbbá a kutyapiszok-tároló kérdését – közölte érdeklődésünkre Mágel Ágost, a testület elnöke. – Megnézzük a lehetőségeket, mi módon oldhatnánk meg a lakópark ilyen jellegű problémáját

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!