Sopron és környéke

2016.03.23. 10:46

Három hete nincs közvilágítás Sopronban az Orsolya téren

A Fegyvertár utcában és az Orsolya téren három hete nincs közvilágítás.

kisalfold.hu

A Fegyvertár utcában és az Orsolya téren három hete nincs közvilágítás – fordultak szerkesztőségünkhöz az ott lakók, akik elmondták, ráadásul több hete a belvárost a járműforgalomtól védő Templom utcai mobiloszlop sem működik. Így egyre több autós árasztja el a Fegyvertár utcát parkolás céljából, akadályozva az ott lakók ki- és behajtását. A kukásautók sem férnek be az utcába. Mindezt már jelentették az áramszolgáltatónak, illetve az önkormányzatnak is. Mikor javítják meg a közvilágítást és a mobiloszlopot?


Az áramszolgáltatótól megtudtuk, az említett közterületen kábelhiba van, ami miatt négy lámpa nem világított. A szakemberek e lámpák működését átterhelték egy másik transzformátorkörzetre, így most minden égő világít. A kábelhiba végleges javításáról intézkedtek.


Ami a Templom utcai mobiloszlopot illeti, szoftverhiba miatt áll a rendszer, a szükséges alkatrészek beszerzéséről már gondoskodtak. A javítás és az újratelepítés folyamata várhatóan a jövő héten fejeződik be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!