Sopron és környéke

2016.03.18. 07:17

Egészségközpont is lenne - Eladó az orvosi kamara elnökének peresztegi praxisa

A tervek szerint integrált egészségügyi szolgáltató központot alakítanak ki Peresztegen. A kisalfold.hu úgy tudja, eladó a háziorvosi praxis.

P. Horváth László

A Magyar Orvosi Kamara (MOK) hivatalos weboldalán lévő apróhirdetések között a lapunk talált egy olyan bejegyzést, amely a megadott adatok alapján nagyban ráillik a peresztegi háziorvosi praxisra. Ez alapján arra lehet következtetni, hogy dr. Éger István, a MOK elnöke eladná a praxisát.


Portálunk az ügyben megkereste dr. Éger Istvánt, aki nem kívánt nyilatkozni ez ügyben. Az értesülésünket ugyanakkor több, egymástól független forrás is megerősítette.


Peresztegen egyébként majd három évtizede összefogásból újították fel az orvosi rendelőnek és a szolgálati lakásnak is otthont adó többszintes épületet.


Idő közben az akadálymentesítést is megoldották. Az orvosi kamara elnöke pedig megszakítás nélkül, immár közel harminc éve látja el a betegeket.


Könnyen lehet azonban, hogy az orvosi rendelőt Peresztegen új helyre költöztetik majd.


Sellei Tamás polgármester, képviselő-testület januári ülésén a pályázati lehetőségek között egy integrált egészségügyi szolgáltató központot kialakításának lehetőségéről is beszélt. A Területi Operatív Program keretében az egészségház kialakítására 80 millió forint támogatás érhető el úgy, hogy ennek nincs önrészre.


A megyében egyébként hat-nyolc projektet támogatnának.


A tervek szerint ebből a pénzből újítanák fel a már meglévő szolgálati lakást. A Fő utcában, egy önkormányzati ingatlanon kapna helyet a háziorvosi-, a fogorvosi rendelő, valamint a védőnői szolgálat. Mint megjegyezték, a pályázat nem támogatja, de célszerű itt elhelyezni a gyógyszertárat is.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!