Sopron és környéke

2016.02.18. 17:30

Éremcunami Sopronban - Világbajnokság is lesz idén a város mellett

Sopronban, szervezett formában 3-4000 ember sportolhat rendszeresen. Összeállt az idei programsorozat.

P. Horváth László

Mint arról a kisalfold.hu fotós írásban beszámolt, a hétvégén gálán köszöntötték a tavaly dobogós eredményeket elért sportolókat.


- A sport területén eredményes évet zárt Sopron - kezdte a kisalfold.hu kérésére az összegzést[namelink name=" Csiszár Szabolcs"] sportfelügyelő.


- A gálán összesen 168 díjat osztottunk ki. Az Országos Bajnokságokon 51 arany, 59 ezüst, valamint 56 bronzérmet szereztek sportolóink. Világ- és Európa Bajnokságokon sportolóink összesen 8 első, 11 második, 6 harmadik helyezést értek el. Emellett több válogatott játékost is adott a város.


Csiszár Szabolcs elmondta még, idén újításként a Diákolimpia érmes helyezettjeit és a felkészítőiket is díjazták. Lehet, annál jobb motiváció egy iskolás sportoló számára, mint az, hogy nagy nyilvánosság előtt is elismertük a teljesítményüket.


Az pedig külön öröm, hogy tizenegy soproni iskola tanulói vettek részt tavaly a különféle sportversenyeken. 11 arany, 9 ezüst, valamint 8 bronzérmet szereztek.


- Már összeállt a 2016-os év sportprogramja - folytatja a sportfelügyelő. Idén is megrendezzük az immár hagyományosnak mondható rendezvényeket. Májusban lesz az Európa futás, továbbá tavasszal folytatódnak a szabadtéri kispályás labdarúgó-bajnokságok.


A város kiemelt helyszíne lesz a Nemzeti Bormaratonnak. A Soproni Ünnepi Heteken belül lesz megtartva a labdarúgótorna, a vitorlás verseny a Fertő tavon, ugyanitt a strandröplabda. S még sok minden más....


Ősszel az autómentes napon pedig tekernek majd a soproniak.


Tavaly 450-en neveztek a terepfutóversenyre. Idén ismét megszervezik ezt, s bíznak benne, hogy tovább növelhetik az indulók számát. Nagy dobás lehet Sopronban a seinor és seniorita kosárlabdatorna. Húsz csapatot várnak majd a májusi eseményre.


Idén lesz egy labdarúgó Európa-bajnokság, valamint Olimpia is. Egészen biztosan lesznek majd Sopronszerte közös programok, esetleg meccsnézések. Az év mások fontos eseménye az Ágfalván megrendezendő íjász Világbajnokság lesz. A világverseny megszervezésében koordináló szerepe lesz a sportfelügyeletnek.


- A szabadidősport keretében 3-4000 ezer soproni mozoghat rendszeresen. Igyekszünk megfelelni a nemzeti sportváros címnek.


A Fertő tó és környezetének felújítása, valamint a tervezett uszodafejlesztés további lendületet adhat a város sportéletének. Erre pedig van már jó példa is. A Kurucdombon, a Halász Miklós sporttelep átadása után, ismét több fiatal jár el az torna edzésekre. Köszönhető ez annak, hogy ott már korszerű körülmények között várják a sportolókat.


Nyitókép: Csiszár Szabolcs, soproni sportfelügyelő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!