Sopron és környéke

2016.01.08. 13:03

Így gyűjtik a karácsonyfákat Sopronban

A korábbi évekhez hasonlóan Vízkeresztet követően a karácsonyfákat Sopronban összegyűjtik, ledarálják, majd újrahasznosítják.

kisalfold.hu

Az ünnepek elteltével a Sopron Holding Zrt. év eleji feladatai között kiemelkedő szerepet játszik a karácsonyfák begyűjtése.

A lakótelepeken kihelyezett „Karácsonyfa gyűjtőhely" táblákkal ellátott területekről vízkereszttől kezdődően két héten keresztül szállítják el a Sopron Holding Zrt. munkatársai a karácsonyfákat, míg az STKH Sopron és Térsége Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Kft. a tavalyi évhez hasonlóan a családi házas övezetekből és a belvárosból szállítja el a fákat jövő hétfőtől.   

Kérjük a lakosságot, hogy segítsék munkánkat azzal, hogy a fenyőket megtisztított állapotban, azaz karácsonyi kellékek nélkül helyezzék ki a gyűjtőpontokba, hiszen a fákat mobil-darálógéppel a Zöldterület-gazdálkodási Divízió munkatársai ledarálják, majd az aprítékot komposztálják.

Az így keletkezett mulcs környezetbarát módon újrahasznosul talajtakaróként, mely zárt felületet képezve védelmet nyújt a talajnak a gyomosodás és a káros anyagok ellen, befolyásolja a vízháztartását, valamint a lassú bomlás következtében a tápanyagok is nehezebben mosódnak ki belőle. 

A lakótelepeken a táblával kijelölt gyűjtőhelyek a következők: Kazinczy tér alsó játszótérnél a trafóház mellett, Kazinczy tér 2. előtt, (trafóháznál), Király Jenő u. 14. előtt, Gyóni G. u.10. előtt (sarkon), Mátyás K. u. 34 előtt (Állomással szemben), Csengery u. 52/C. előtt a sarkon (Bartók B. u-ból nyílik), Arany János u. 12. sz. mellett, Vasvári P. u. 7-el szemben, (út mentén), Ibolya út ltp. (Coop boltnál), Mende Gusztáv u. 11. - Ív u. kereszteződésénél, Rákosi út 61. mellett, Teleki P. u. 9. - Erdélyi u. felől, Teleki P. u. 19 mögött, (trafóháznál), Teleki P. u. 39. mögötti zöldterületen, IV. László K. u. 1. előtt, IV. László K. u. 21 előtt, IV. László K. u. Kutyafuttató mellett, Soproni H. József u., Juharfa út 20. között, Határőr u. parkolónál, Makó u. parkolónál, Révai u - Építők útja kereszteződésnél, Juharfa u. 1. mögött, Juharfa u. 13. mögött, Kodály tér oldalán.

A Belvárosban, illetve a családi házas övezetekben a korábbi éveknek megfelelően az STKH Kft. végzi a fenyőfák elszállítását.

Nyitókép: A Sopron Holding Lófuttató utcai telephelyén darálják le a fenyőfákat. Fotó: Magasi

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!