Sopron és környéke

2015.11.18. 13:50

Stratégiai együttműködési megállapodás a GYSEV és a Dunaújvárosi Főiskola között

Duális képzési formában több szakon is vasút-üzemeltetési speciális képzés indulhat a Dunaújvárosi Főiskolán.


Többek között ezt tartalmazza az a stratégiai megállapodás, amelyet a GYSEV Zrt.-vel kötött az oktatási intézmény. A dokumentumot ma írta alá Sopronban a vasúttársaság vezérigazgatója, valamint a főiskola rektora.A GYSEV Zrt. korábban a győri Széchenyi István, valamint a soproni székhelyű Nyugat-magyarországi Egyetemmel is kötött együttműködési megállapodást. A cél mindkét esetben a gyakorlat erősítése, a piacképes tudással rendelkező hallgatók képzése volt.


A Dunaújvárosi Főiskolával kötött megállapodás értelmében a 2016-os tanévtől duális képzés keretében a gépészmérnök, anyagmérnök, műszaki menedzser és mérnök-informatikus szakokon is vasút-üzemeltetési specializáció indul. A duális képzés azt jelenti, hogy a vasúttársaság hallgatói szerződést köt a diákokkal, melynek keretében vállalja a gyakorlati oktatásukat. A képzés végére a hallgatók hatósági vizsgákat is tehetnek.


A megállapodás részeként vasút-üzemeltetési szakirányú továbbképzési szak kidolgozását vállalták a vasúttársaság és a főiskola oktatási szakemberei, emellett előkészítik a Bánki Donát Gimnázium és Szakközépiskolában a vasúti gépész osztály indítását.


„Múlt héten a Széchenyi Egyetem Közlekedésmérköki Karával írtunk alá együttműködést, most pedig a Dunaújvárosi Főiskolával kötünk megállapodást. Fontos stratégiai lépések ezek, hiszen így tudjuk biztosítani a kiválóan képzett diplomás szakembereket, akik már tanulmányaik lezárásakor rendelkeznek a speciális vasúti szaktudással, ezáltal értékes munkatársak lehetnek vasúttársaságunknál" – mondta az aláírást követően Kövesdi Szilárd, a GYSEV Zrt. vezérigazgatója.


Az együttműködés általános célja, hogy a vasúttársaság és a főiskola kölcsönösen segítsék egymást az innovációs és oktatási tevékenységeikben, emellett közös kutatás-fejlesztési projekteket indítsanak.


Nyitókép: András István, a Dunaújvárosi Főiskola rektora, illetve Kövesdi Szilárd, a GYSEV Zrt. vezérigazgatója.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!