Sopron és környéke

2015.11.23. 11:51

Napenergia - Robbanásszerű fejlődés jöhet

A sok napelemet alkalmazó Vatikán is sikerrel pályázott az Eurosolar-díjra.

kisalfold.hu

– A világban kedvező folyamatokat látunk a megújuló energiák hasznosításában. A szél- és a napenergiát tekintve egy évtized alatt a világon megtízszereződött alkalmazásuk – jelentette ki Sopronban Peter Droege, a Megújuló Energiák Világtanácsának elnöke, aki az Eurosolar Magyarország alapítása huszadik évfordulóján rendezett konferencián vett részt.


A fórum fővédnöki posztját Áder János köztársasági elnök vállalta el. Peter Droege a Kisalföld érdeklődésére részletezte, a következő tíz évben is folytatódik a megújuló energiaforrások térnyerése, így – reményeik szerint – megsokszorozódik a napból nyert energia elektromos árammá való átalakítása.


Még ha megkésve is, de ez játszhatja az egyik legnagyobb szerepet a klímaváltozás elleni küzdelemben. Ilyen vonatkozásban a harmadik világban és az ázsiai országokban robbanásszerű fejlődésnek lehetünk tanúi – tette hozzá.

A napenergia népszerűsítői - Peter Droege, a világtanács elnöke és Rónai Judit.

A napenergia népszerűsítői - Peter Droege, a világtanács elnöke és Rónai Judit.

– Talán kevesen tudják, hogy a sok napelemet alkalmazó Vatikán is sikerrel pályázott az Eurosolar-díjra. Legyen ez minta széles körben idehaza is – fogalmazott Rónai Judit, az Eurosolar Magyarország alapító elnöke, a Megújuló Energiák Világtanácsának tagja.


– Hazánkban Kaposvár az első olyan város, ahol száz százalékban napenergiára állítják át a városháza energiaszükségletének kiszolgálását. Emellett fontosnak tartjuk, hogy az építészet, s benne a gépészeti struktúra is a megújuló energia felé forduljon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!