Sopron és környéke

2015.11.11. 11:54

Meghódítják Bécset a soproniak

Bécsben indít kamaraszínházi előadásokat a Soproni Petőfi Színház társulata - jelentette be Pataki András színigazgató, aki köszöntötte a színház idei tízezredik bérletesét.

Gosztonyi Miklós - Kisalföld napilap

– A Petőfi Színház továbbfejleszti két éve útjára indított Kárpát-medencei együttműködését. A bécsi Európa Klubbal való kapcsolat eddig arról szólt, hogy az osztrák fővárosban élő honfitársaink Sopronba, mint a hozzájuk legközelebbi magyar nyelvű színházba látogassanak el. Értünk is el eredményeket, s így vetődött fel a gondolat, hogy Bécsben kamaraszínházi elő- adásokat kínáljunk az ottani magyarság számára – részletezte Pataki András színigazgató.


A megbeszélések sikerrel jártak, így színháztörténelmet írva a soproni teátrum három fellépésével kamaraszínházi bérletet indítunk. Az Európa Klub kétszáz bérletet igényelt, a színpadi produkciókat pedig a Collegium Hungaricumban játszhatjuk. Biztató a jövőre, hogy az Európa Klub színházat és szabadtéri helyszínt is rendelkezésünkre bocsáthat. Az évadban a „Szilencium", a „Rejtő, a megejtő" és „A bor dicsérete" című magyar nyelvű előadásokat visszük Bécsbe januárban, februárban és áprilisban.

A Petőfi Színház tízezredik bérletese, Máté Réka Pataki András színidirektorral és Vukosavljev Ivánnal, a Zentai Magyar Kamaraszínház igazgatójával.

A Petőfi Színház tízezredik bérletese, Máté Réka Pataki András színidirektorral és Vukosavljev Ivánnal, a Zentai Magyar Kamaraszínház igazgatójával.

A sajtótájékoztatón Vukosavljev Iván, a Zentai Magyar Kamaraszínház igazgatója arról szólt, hogy a soproni teátrummal együttműködve két művel is színpadra lépnek Sopronban: Lázár Ervin A legkisebb boszorkány, illetve Gion Nándor A kárókatonák még nem jöttek vissza című művével. Ez utóbbival a napokban a budapesti Nemzeti Színházban vendégszerepeltek.


Egyetemi hallgató  a tízezredik  


Pataki András tegnap köszöntötte a színház idei tízezredik bérletesét, Máté Rékát. Az egyetemista elmondta, a SingSingSing után határozta el, hogy rendszeres látogatója lesz a színháznak. A színidirektor kiemelte, nőtt a bérletesek száma, amely idén 10.723. Nagy hangsúlyt fektetnek a jövő generációinak  megnyerésére, mert a gyermeknézőkből válnak idővel olyan felnőttek, akik igénylik a színházi élményt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!