Sopron és környéke

2015.11.30. 11:18

Halálos baleset a 85-ös főút fertőhomoki leágazásánál - fotók

Két személyautó frontálisan ütközött hétfő délelőtt a 85-ös főúton. Egy ember meghalt, ketten megsérültek.

Két személygépjármű ütközött frontálisan a 85-ös számú főúton a fertőhomoki leágazó közelében hétfő délelőtt 10 perccel tíz óra előtt. A 73 éves győri férfi és felesége Sopron irányába haladtak VW Tiguan típusú személyautójukkal, amikor néhány másodpercre kihagyott a férfi figyelme...


Nem vette észre, hogy kocsijával átlépte a felezővonalat, vagy ha igen, már túl késő volt. Autójával frontálisan ütközött a szemből érkező Ford Rangerrel, amit egy kapuvári fiatalember vezetett. A baleset szinte ugyanúgy zajlott le, ahogy két hete a Nagycenk közelében történt tragédia, és sajnos a vége is ugyanaz lett: az anyósülésen utazó 74 éves asszony a helyszínen életét vesztette. A Tiguan sofőrje a saját lábán szállt ki az összetört kocsiból, később viszont őt is kivizsgálták, nincs-e belső sérülése. A terepjáró vezetőjét a mentők a soproni kórházba szállították, utas nem ült a kocsiban.

Előzmények:


Befejeződött a helyszínelés és a műszaki mentés a halálos balesetnél, ahol korábban két személygépjármű ütközött frontálisan.  Így ismét teljes szélességében járható a 85-ös számú főút, a fertőhomoki leágazó közelében.

Fotó: police.hu

Fotó: police.hu

 

Fotó: police.hu

Fotó: police.hu


Korábban:


A soproni és a kapuvári hivatásos, valamint a fertőszentmiklósi önkéntes tűzoltók vonultak a 85-ös főút fertőhomoki elágazásához, a frontális ütközés helyszínére - tájékoztat a katasztrófavédelem.


A tűzoltók a járműveket áramtalanították, a műszaki mentési munkálatokat megkezdték. A forgalmi akadály megszüntetéséig a főúton teljes lezárás érvényes. Az ütközés következtében egy ember meghalt, ketten megsérültek.


A rendőrség az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárta és a forgalmat a fertőhomoki leágazónál, illetve Nagycenknél a környező utakra tereli.


10.17:


Egyelőre ismeretlen okok miatt az egyik autó áttért a menetirány szerinti baloldalra, ahol frontálisan ütközött egy másik autóval.


Úgy tudjuk, a baloldalra áttérő autóban, a sofőr mellett utazó nő a helyszínen életét vesztette. 


A baleset miatt teljes az útzár, a Fertőpart felé kerüljenek.

 

Címkék#baleset

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!