Sopron és környéke

2015.11.26. 13:53

Az NYME-n járt Colleen Bell,az Egyesült Államok magyarországi nagykövete

Az egyetem vezetőivel találkozott Colleen Bell nagykövet az intézmény soproni kampuszán, ahol az egyetem múltjáról, jelenéről és jövőjéről beszélgettek.

kisalfold.hu

A nagykövetet Prof. Dr. Náhlik András  általános rektorhelyettes, Prof. Dr. Németh Róbert tudományos és külügyi rektorhelyettes, valamint Dr. Dinnyés Álmos kancellár fogadta. A zárt ajtós megbeszélésen szó esett a megújuló egyetem jövőképéről, a közelmúltban indított új szakokról, ( gépészmérnök, Szombathely), valamint az országosan egyedülálló erdőmérnöki és faipari mérnöki képzések terveiről, a duális képzések erősödéséről és a gazdasági szereplőkkel való szoros együttműködésekről is.


A nagykövet kifejezett érdeklődést mutatott az Egyetem történelmét illetően, így az észak-amerikai kapcsolatok is szóba kerültek.


Collen Bell először járt Sopronban, látogatása azért is jelentős esemény, mert Colleen Bell közismerten filantróp: a januári nagyköveti kinevezése előtt közszolgálati munkája, valamint a stratégiai és szervezeti tervezés terén elért sikerei eredményeképpen kritikus fontosságú kezdeményezések valósultak már meg a természetes erőforrások védelme területén. 


A delegáció tagjai és a vendéglátók közösen megtekintették a Ligneum látogatóközpontot, ahol nagykövetasszony megismerkedhetett az erdő-, a fa- és a vadgazdálkodás kapcsolatrendszerével. A jelenlévők egyetértettek a környezeti nevelés fontosságával, illetve a Ligneum e területen betöltött jelentős szerepével.A szerdai találkozó Dr. Andrew Gillespie, a Nemzeti Környezethatás Elemző Kutatóközpont (Washington, USA) igazgatóhelyettesének 2015. februári soproni látogatásának folytatásaként valósult meg.


A professzor az amerikai nagykövetség ösztöndíjával egy hónapot töltött az Erdőmérnöki Karon, hogy tapasztalataival támogassa az Erdőmérnöki Kar kutatóit és hallgatóit, de részt vett az Agrárklíma 2 projekt sikeres teljesítésében is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!