Sopron és környéke

2015.11.25. 13:24

A soproni Ari nővér lett az ország kedvenc ápolója!

Katona Jánosné, a kórház intenzív osztályának főnővére kapta a legtöbb voksot egy internetes szavazáson. A fiatalokat arra biztatja, vállalják fel ezt a szép hivatást, mert a pénz nem minden.


Az NLCafé szerkesztősége október elején indította el az ország kedvenc ápolója akciót.  Arra kérték az olvasókat, hogy egy-egy történettel indokolva jelöljék erre a címre azt az ápolót, akiről úgy gondolják, legtöbbet tette értük vagy beteg hozzátartozójukért a lábadozás napjaiban.

 Katona Jánosné Aranka

Katona Jánosné Aranka

A szerkesztőség által kiválasztott 9 ápolóra egy hétig várták a szavazatokat. Az egy hét alatt összesen 4493 szavazat érkezett, a győztes pedig a voksok 28 százalékát megszerezve[namelink name=" Katona Jánosné Aranka"] lett, aki a Soproni Gyógyközpont Központi Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztály Intenzív Részlegének főnővére. Így ő lett Magyarország Kedvenc Ápolója.,,Nagyon boldog vagyok. Sok-sok ismerős és ismeretlen gratulált és szurkolt nekem. Jólesik a visszaigazolás, jó tudni, hogy nem csináljuk hiába. Amit most kaptam, nemcsak az én elismerésem, hanem a közösségem, a városom érdeme. Valamint minden egészségügyi dolgozó érdeme és azoké az embereké, akik mellettünk állnak. Egyedül nem lennék erre képes, kell mögém a csapatom és a családom. Az életem összhangja, így a hivatásom is velük teljes - mondta Aranka, amikor értesült a győzelméről.

Szép szakma a miénk. A fiatalok arra biztatom, hogy merjenek segíteni, gyógyítani, ápolni. Vállalják fel ezt a hivatást, ahol a hétköznapok apró dolgai a fontosak. A pénz nem minden..." - tette hozzá Aranka.


Nyereménye egy 2 személyes élményutalvány a gyulai Elizabeth Hotelbe, mely 3 napos pihenést biztosít.


Az NLCafé szerkesztősége úgy gondolta, hogy mind a kilenc jelölt, aki bejutott a döntőbe, megérdemli az ország kedvenc ápolója címet, ezért valamennyien megkapják az ország kedvenc ápolója oklevelet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!