Sopron és környéke

2015.11.18. 13:00

A Nagy Testvér mindent lát, újabb térfigyelő kamerák Sopronban

Újabb hét térfigyelő kamerát üzemelnének be Sopronban. Így már szinte teljesen befednék a várost.

kisalfold.hu

Sopronban 2008 óta üzemel kamerarendszer, amit 2012-ben bővítettek. „A Soproni Rendőrkapitányság illetékességi területén már működő kamerák tapasztalatai kedvezőek, beváltották a hozzájuk fűzött reményeket.


A bűncselekmények száma ezen a területen csökkent, a felderítettség növekszik, néhány területen az erőszakos bűncselekmények előfordulása teljesen megszűnt - írtuk meg egy korábbi cikkünkben.


Jelenleg a Fő téren, a Széchenyi téren, a vasútállomás óratornyán, a Deák téren több helyen is, a Győri úti körforgalomnál, a Piknik emlékhelyen és az oda vezető úton, a Balfi utcában, a Harkai, a Lackner és a Storno utcákban, valamint a Várfal sétányon van felszerelt kamera.


A helyzet azonban hamarosan megváltozik, ugyanis már aláírták az adásvételi-szerződést az újabb kamerák beszerzéséről. Ezt egy pályázati támogatás tette lehetővé: 2014. év végén a város 40 millió forintot nyert el.


A mostani fejlesztés ugyanakkor mintegy 26 millió forintba kerül. Így a fennmaradó összegből újabb, összesen hét kamerát szerelnének fel. A szükséges egyeztetést már lefolytatták a Belügyminisztériummal.


A november utolsó csütörtökén összeülő soproni képviselő-testület döntésére a javasolt helyszínek elfogadása miatt van szükség.


A tervezett helyszínek:

Csengeri utca - Csatkay utca kereszteződés

Csengeri utca - Kőszegi úti körforgalom

Paprét

Nemeskúti út

A közeljövőben itt lesznek kamerák:

Erzsébet-kert, rálátással a Bánffy-szoborra

Kertvárosi -Rozsondai utca kereszteződés

Tómalom, Pesti Barnabás utca - Tómalom sor kereszteződése

Virágvölgyi út, Hubertusz étterem parkoló közelében

Hajnal tér

Sopron-Balf autóbusz forduló

Halász utca, Handler Nándor Szakképző Iskola közelében

Ferenczy utca, Vas- és Villamosipari Szakképző Iskola közelében

Deák tér, Deák Téri Általános Iskola közelében

 

Nyitókép: Sopronban már 2008 óta működik a térfigyelő kamera-rendszer. Fotó: Kisalföld archívum

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!