Sopron és környéke

2015.09.28. 13:49

Palacsintasütővel győzték le az ördögöket Sopronban - fotók

Királylányok, királyfiak és gólyalábas krampuszok is ellátogattak a Magyar Mese Napjára Sopronba.

kisalfold.hu

Egy vidám, mesés délutánt tölthettek el azok, akik ellátogattak szeptember 27-én a Liszt-központba, ahol a Magyar Népmese Napja alkalmából rendezett programokat a Pro Kultúra.


Ezen a jeles ünnepen arra törekedtünk, hogy a gyerekek ne csak hallgatóságként, hanem aktív szereplőként legyenek részesei a meséknek. Így interaktív előadásokkal, mesés játékokkal, kreatív foglalkozásokkal vártuk őket. Bízunk abban, hogy sikerült gazdagítanunk a gyerekek fantáziavilágát a Magyar Mese Napján – mondta el Miszti Diána, a Pro Kultúra rendezvényszervezője.


A foglalkozásokat a nyár óta működő Felhőtáncoló Kreatív Műhely tartotta, asztalainál elmélyült barkácsolás folyt: boszorkányt, királylányt, ravasz rókát, kismalacot, vagy hetyke bajszot is készíthettek maguknak a gyerekek, hogy kedvenc meséiket akár otthon is eljátszhassák.

Magyar Mese Napja SopronbanA Liszt-központ előtt a Miskolcról érkezett Madzag bábegyüttes gólyalábasai keresték a legszebb királykisasszonyt és a legbátrabb királyfit. A gyerekek krampuszokkal mérték össze erejüket, kötéltánc, kötélhúzás, ugráló kötelezés is szerepelt a kihívások között.


A Magyar Mese Napját a világhírű, piros ruhás magyar népi hős, Vitéz László zárta, aki ismét legerősebb fegyverével, egy palacsintasütővel aratott győzelmet az ördögök felett. A mesét szintén a miskolci bábegyüttes előadásában láthatta a több, mint kétszáz fős gyereksereg.


A következő hetekre is tartogat gyermekprogramokat a Pro Kultúra: október 16. és 18. között Vasútmodell kiállításra, novemberben pedig Márton-napi mókázásra várják ifjú közönségüket, a Liszt-központba.


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!