Sopron és környéke

2015.09.16. 11:20

Nyugdíjasegyetem: várják a jelentkezőket

Zenéről, számítógépről, zajártalomról, világgazdaságról, az orvosi képalkotó eljárásokról, valamint a selmeci hagyományokról szólnak az NYME és a Kisalföld által szervezett Soproni Nyugdíjasegyetem őszi szemeszterének előadásai.

kisalfold.hu

– Összeállt a Soproni Nyugdíjas- egyetem őszi szemeszterének programja. Az elődás-sorozat október 6-án, kedden délután 4-kor kezdődik a GYIK Rendezvényházban – közölte dr. Merényi Mária főszervező, a Nyugat-magyarországi Egyetem főtitkára


. – Az első alkalommal Vinczeffy Adrienn, az NYME szombathelyi karának főiskolai docense „Mennyei, földi harmóniák egykor és ma" címmel ad elő. Október 20-án dr. Katona György, a Benedek pedagógiai kar dékánja a számítógép családok életében betöltött szerepét, lehetőségeit és veszélyeit járja körül.


November 3-án Czupy Imre egyetemi docens a hangok világáról értekezik, amelyről egy német bakteriológus azt mondta még a XIX–XX. századfordulón: „A zajjal száz esztendő múlva több gondunk lesz, mint a fertőző betegségekkel." November 14-én dr. Pogátsa Zoltán  egyetemi docens arra a kérdésre keresi a választ, hogy válságban van-e a világgazdaság.


December 1-jén dr. Baranyai Tibor egészségügyi előadásában a radiológiai képalkotás jelentőségét részletezi a gyógyításban, míg a szemeszterzáró előadást Szemerey Tamás tartja a selmecbányai hagyományokról december 15-én, „Nincs szebb élet, mint a diákélet" címmel. 


Jelentkezés a nyugdíjasegyetemre


A Soproni Nyugdíjasegyetemre október 5-ig fogadják a jelentkezéseket a 99/518-126-os és a 99/518-142-es telefonszámon munkaidőben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!