Sopron és környéke

2015.09.30. 15:43

Közeleg a tél - Akkor is fűteni kell, ha elfogy a tűzifa

Tűzifával, rendkívüli segéllyel támogatják a megkérdezett önkormányzatok a téli időszakban a rászorultakat.

kisalfold.hu

Október elején járunk, egyre több háztartásban fűtenek be esténként. A távhő esetében pedig szeptember 15-től van lehetőség arra, hogy a közös képviselő kérje a fűtés elindítását.


Körképünkben arról kérdeztük a Sopron környéki polgármestereket, hogy a településükön miként tudják segíteni a rászorultakat. S mit tudnak tenni azért, hogy a téli mínuszokban se legyen hideg a kályha.


Fertőszentmiklóson a szociális ellátórendszeren keresztül pontos adatokkal rendelkeznek rászorulókról.

- A tapasztalat azt mutatja, hogy főként a tél második felében nő meg a segítséget kérők száma - mondja [namelink name="Horváth Tibor"], a kisváros polgármestere.

 

Itt az ősz, s vele együtt kezdődik is a fűtési szezon

Itt az ősz, s vele együtt kezdődik is a fűtési szezon

 Ekkorra látszik, hogy fogynak a készletek, s nincs elég pénz a tüzelő beszerzésére. Adott esetben tűzifa, vagy rendkívüli segély támogatást adhatunk.


A polgármester beszámolt arról is, hogy az nem működött, amikor az önkormányzati utak menti fát, bokrot a munkáért cserébe elvihették. Így ezt a formát idén nem hirdették meg.


Fertőrákoson viszont él ezzel a lehetőséggel a lakosság.


- Már most is van jelentkező, az adott terület kijelölésére a lombhullás után térünk vissza - tudjuk meg [namelink name="Palkovits János"] polgármestertől. - Ezzel gyakorlatilag mindenki jól jár. Az önkormányzatnak lesz rendezett útja, a rászorulóknak pedig tüzelő.


Az önkormányzat idén már nem jelentkezett az országosan meghirdetett szociális tűzifa támogatási akcióra. A korábbi években néhány köbméternyi fát kaptak, ezt pedig települési szinten elenyésző mennyiség.


Völcsejen az elmúlt években mindenki be tudta szerezni a téli tüzelőt. Legalábbis ilyen jellegű megkeresés nem érkezett az önkormányzathoz. - Amennyiben még lenne ilyen jelzés, akkor is tudnánk megoldást találni rá - közölte [namelink name="Szőke Attila"] polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!