Sopron és környéke

2015.08.03. 12:33

Sarród - Tíz nap élményeinek összefoglalójával zárt a Ferenczi-tábor

Látványkiállítás zárta a sarródi művelődési házban az idei Ferenczi József Nemzetközi Alkotó- és Művésztábort.

kisalfold.hu


– Egy örömóda volt ez a tíz nap! – mondja lelkesen Rujaveczné Ferenczi Katalin, aki festőművész édesapja örökségét gondozza tovább, és lelkesen szervezi évről évre a sarródi művésztelepet.

– Az idei tábor vezető motívuma Harsányi Lajos pap-költő verssora volt: „Egy nagy Himnusz az egész Fertő tája". Valóban varázslatos ez a környék, s mi ezt is meg akartuk mutatni a hozzánk látogatóknak.

Néhány hangot ebből az örömódából biztosan be tudtunk fogadni – fogalmaz költőien a tábor motorja, aki nemcsak neves művészeket hív meg előadónak és gondoskodik a fejlődés és elmélyülés lehetőségeiről, hanem kulturális programokat is kínál a résztvevőknek.

– Nyolc nap a képzőművészetről szólt, egy a hagyományőrzésről, egy pedig a kreativitás fejlesztéséről. A tábor életében ugyanakkor nemcsak a kétkezi alkotás volt hangsúlyos, hanem a lélek és a szellem fejlődése is. A zene, a költészet, a színház is fontos szerepet kapott. Igazán sikeresnek és értékesnek érzem az idei tábort – fogalmaz Rujaveczné Ferenczi Katalin.

A sarródi Ferenczi Művelődési Házban rendezték be a látványkiállítást az elmúlt tíz nap alkotásaiból, szívesen látják az érdeklődőket is, akik ötleteikkel tevékeny részeseivé válhatnak a zárótárlatnak.

Rujaveczné Ferenczi Katalin nemcsak az évente megrendezett művésztáborban, most már egy egyesület révén is dolgozik az értékek megmentéséért. Az általa alapított Ferenczi Művészeti és Értékőrző Egyesület nem csupán felkutatni, megmutatni is szeretné kulturális kincseinket.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!