Sopron és környéke

2015.08.19. 22:00

Megemlékeztek a határáttörés 26. évfordulójáról - képgaléria

"Az 1989-es Páneurópai Piknik történései visszafordíthatatlanná tették Európa és a két Németország egységesítését" - mondta Fodor Tamás soproni polgármester.

kisalfold.hu


Frank Spengler, a Konrad Adenauer Stiftung magyarországi képviselet-vezetője ismét köszönetet mondott a magyaroknak azért, hogy a nevezetes határáttörés vér nélkül zajlott le.

Katharina Landgraf Bundestag képviselő-asszony, aki amióta képviselő, mindig eljött az emlékünnepségekre, ezúttal parlamenti munkája miatt nem tudott Sopronba utazni.

Közvetlen munkatársát, Cora Lesch asszonyt bízta meg levelének felolvasásával, amelyben méltatta a Páneurópai Piknik történelemalakító szerepét. Landgraf helyett ez alkalommal Cora Lesch ültetett újabb fát a határáttörés emlékére.

Az ünnepségen a soproni városvezetés, a város országgyűlési képviselője, német és osztrák hivatalos személyiségek, az 1989-es Páneurópai Piknik soproni és debreceni szervezői, továbbá meghívott vendégek jelenlétében megkoszorúzták a kopjafát, ahol virágot helyeztek el a sopronpusztai határáttörés 26. évfordulója alkalmából.

Megemlékeztek a határáttörés 26. évfordulójáról - fotók: Magasi Dávid

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!