Sopron és környéke

2015.08.03. 11:09

Díszpolgár lett a főépítész Répceszemerén

Körmendi János, Győr-Moson-Sopron megye volt főépítésze vehette át a Répceszemere Díszpolgára megtisztelő címet a falunapon, amelyen ezúttal a község első írásos említésének hétszázötvenedik évfordulóját is ünnepelték.

kisalfold.hu


– Répceszemere ennél is ősibb település, de szerettünk volna emléket állítani az okirat kerek évfordulójának is. A községháza előtt gyönyörű emlékoszlopot avattunk – mondta el Radics László polgármester a Kisalföldnek.

A gránitoszlop természetesen Körmendi János tervei alapján készült, az oldalait díszítő, a falu történelmi eseményeit megörökítő bronzplakettek Lebó Ferenc győri művész alkotásai. Körmendi János répceszemerei gyökerekkel rendelkezik, s bár a megyei hivatalból már nyugdíjba vonult, a faluban 2003 óta főépítészként dolgozik.

– Munkásságával alapvetően meghatározza községünk képét, utcáink, középületeink pedig egyre szebbek – mondta el a polgármester. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!