Sopron és környéke

2015.07.07. 22:01

Túl sok az ózon Sopronban, ha lehet, ne használják az autót!

Az ózon egészségügyi hatásai a következők: rövid idő alatt is irritálja a szemet, az orr- és toroknyálkahártyát, köhögést és fejfájást okoz.

kisalfold.hu


A meteorológiai előrejelzések szerint számottevő időjárás-változás csak a hét második felére várható, így a következő két napon valószínűleg az UV sugárzás, és az ózon légköri koncentrációja a déli – kora délutáni órákban továbbra is magas lesz.

Az ózon egészségügyi hatásai a következők: rövid expozíciós idő alatt is irritálja a szemet, az orr- és toroknyálkahártyát, köhögést és fejfájást okoz.

Veszélyeztetettek a légúti betegségben szenvedők, az idősek és a gyermekek. Javasoljuk, hogy ők kerüljék a déli, kora délutáni órákban a szabadban való tartózkodást. A lakások szellőztetését lehetőleg a késő esti - éjjeli, kora reggeli órákban végezzék, figyelembe véve a III. fokú hőségriadót is.

A légszennyezettség további romlását elkerülendő kérik, kerüljék a személygépjárművek használatát, lehetőség szerint utazzanak tömegközlekedéssel, kerékpárral vagy gyalogosan.

Lehetőleg csak az esti órákban tankoljanak, és ne használjanak robbanómotoros kerti készülékeket (például fűnyíró) - olvasható az önkormányzat keddi közleményében.

Nyitókép: illusztráció - borsonline.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!