Sopron és környéke

2015.07.23. 11:05

Takács Ádám - Csúsznak a beruházások Sopronban

Ha viszonylag kisebb helyi beruházások ennyit csúsznak, vajon mi lesz az M85-ös soproni szakasszal? - tette fel a kérdést Takács Ádám (MSZP).

kisalfold.hu

  
- A fideszes városvezetés, 2013-ban egy lakossági fórumon a Várkerület burkolatépítésének egyes elemeit, már 2014 nyarára ígérte - kezdte csütörtöki sajtótájékoztatóját [namelink name="Takács Ádám"] (MSZP), a Városfejlesztési Bizottság tagja.

- Azóta eltelt egy év, de még mindig azt látjuk, hogy a Várkerület szinte teljes egészében egy építési terület, ahol az ott lakók, az ott dolgozók, vállalkozók és az ott közlekedők is naponta szembesülhetnek az elhúzódó, bosszúságokat okozó helyzettel.

Így folytatta: Miért húzódik ilyen sokáig a felújítás? Miért nem úgy végezték a munkát, hogy egy-egy szakaszt készre csinálnak, ezzel nem a komplett Várkerület lehetetlenül el évekre?!

Miért nem adtak kedvezményeket a felújítás idejére az itteni vállalkozóknak, például a helyi adók, vagy a bérleti díjak tekintetében?! Miért nem egyeztettek velük folyamatosan a munkálatokról?

Jelenleg úgy áll a felújítás hogy idén szeptemberben elkészül de mint látjuk ez is egy kitolt dátum mert a tájékoztató táblán szerepel a 2015. 06. 30-as elkészülési időpont - folytatta.

De nem a Várkerület az egyetlen vontatottan bonyolódó projektje a városvezetésnek. Fodor Tamás polgármester ígérte meg, hogy az Erzsébet kert 2015 május végéig felújításra kerül. Most azt látjuk, hogy nem rég kezdték el.

Adódnak itt is a kérdések:

Miért a kert legüdébb, legzöldebb időszakában kell lezárni és bontani ebben az egyébként eddig is szép és jól működő parkban? Miért nem lehet az őszi-téli időszakban elvégezni munkákat? Miért nem tudták itt sem tartani az eredeti határidőket?

Az jó, ha az Európai Unió pénzéből sikerül megújítanunk környezetünket, de az nem jó, ha ezek lebonyolítását dilettáns, amatőr és arrogáns módon intézi a városvezetés.

És végül gondoljunk bele, ha ezek a viszonylag kisebb beruházások ennyit csúsznak, vajon mi lesz az M85-ös Sopron országhatár - Győr szakasszal, aminek az átadását a Fideszes kormány és Orbán Viktor 2018. március 15-re ígérte - zárta Takács Ádám.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!