Sopron és környéke

2015.07.22. 10:50

Minden ember művész

Huszonnegyedik alkalommal várja az alkotókat és az alkotni vágyókat Sarródon a Ferenczi József Nemzetközi Alkotó- és Művésztábor.

kisalfold.hu


Szerdán érkeznek meg Sarródra a Ferenczi-tábor lakói, akik tíz napon át mélyülhetnek el mű- vész-tanárok segítségével a különböző technikákban, képző- művészeti megoldások titkaiban.

A tábor lelke, a mindig magas fordulatszámon „pörgő" Rujavecné Ferenczi Katalin a Kisalföldnek elmondta, változás abban van a korábbiakhoz képest, hogy a tavaly elbúcsúzó Fejér Zoltán helyett Borbély Károly lesz a vezető művész-tanár.

Minden más a megszokott minőségben történik majd – azaz magas színvonalon.

– Negyvenen jelentkeztek idén a táborunkba, legtöbbjük visszatérő vendég. Vannak, akik minden programunkon részt vesznek, s lesznek, akik csak azokra a napokra jönnek, amelyek különösen érdekesek számukra. Bőven lesz miből választani – mondja Rujavecné Ferenczi Katalin.

Minden évben sikere van a Ferenczi-tábornak, tavaly is több technikával ismerkedhettek meg a résztvevők.
Minden évben sikere van a Ferenczi-tábornak, tavaly is több technikával ismerkedhettek meg a résztvevők.


Csütörtökön a hagyományoké lesz a főszerep a Sarródi Tájházban, a nemezelést tanulhatják meg az érdeklődők Baranyai Ildikó nemezkészítő iparművésztől. Pénteken a Ferenczi Művelődési Házban tűzzománc képek készülnek Németh József irányításával, 17 órakor pedig Vessző Katalin festőművésznek – a tábor résztvevőjének – Növényportrék, in memoriam dr. Csapody Vera címmel nyílik kiállítása

a Fertő–Hanság Nemzeti Park lászlómajori nagytermében. Szombaton a hidegségi Grubits-pajtában Sulyok Gabriella Munkácsy-díjas grafikus- művész tartja a grafika napját, vasárnap a sarródi művelődési házban Borbély Károly festőművész a monotípiával ismerteti meg a résztvevőket.

Délután a fertődi temetőben gyújtanak gyertyát a tábor lakói az alapító festőművész, Ferenczi József sírjánál, majd a Látkép szabadtéri galéria megnyitóján vesznek részt a fertőszéplaki iskolánál.

Hétfőn az érzelmi állapotok kifejezéséről tanulhatnak, kedden lesz a szabad témaválasztás napja, majd két napon át Pálfy Julianna festőművész, író, költő és Pálfy István nívódíjas festő- művész, grafikus a szürrealizmus és az expresszionizmus mozgalmait ismerteti meg a résztvevőkkel. Rozmán Zoltán festőművész a diópác alkalmazását tanítja majd meg, miközben szombaton 13 órakor látványkiállítás is nyílik a táborban készült alkotásokból a Ferenczi Művelődési Házban. 
    

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!