Sopron és környéke

2015.07.21. 10:32

Még lehet jelentkezni a Széchenyi Vágtára

Izgalmas versenyek és lovasprogramok várhatók a Nemzeti Vágta soproni előfutamán szombaton. A vágta résztvevői ismét az Anger-réten szállnak nyeregbe a győzelemért. A nevezési határidő július 23.

kisalfold.hu


Szombaton rendezik meg a Nemzeti Vágta soproni előfutamát, amire Sopronból és környékéről, valamint Kónyból, Győrújfaluról, sőt, az ország másik végéből, az Alföldről is jelentkeztek lovasok.

– Tavaly jelesre vizsgázott az Anger-réti sporttelep melletti pálya, a városnak egy biztonságos, tökéletes minőségű terepet sikerült kialakítani a versenyzők számára – mondta el Tóth Szilárd, a Széchenyi Vágta szakmai felügyeletét ellátó Rodeo Sport Egyesület elnöke, hozzátéve, hogy idén 10–12 lovasra számítanak. – Ismerve a versenyzői szokásokat, biztos vagyok abban, hogy az utolsó pillanatban is lesznek jelentkezők az előfutamra. A nevezési határidő július 23.

Július 25-én, szombaton rendezik meg a Nemzeti Vágta soproni előfutamát, a Széchényi Vágtát. A rendezvény miatt több helyszínen forgalmi rend változásokra kell számítani.

Július 24-én, pénteken reggel 7 órától július 27-e, hétfő reggel 8 óráig a Bella Lajos utcát és az Anger pálya előtti parkolót lezárják. Július 25-én, szombaton 10.00 és 21.00 között egyirányú lesz a Balfi utca, a Meggyesi utcától kezdődően a 84-es út irányába.

A szervezők kérik a lakók megértését és együttműködését.


Az előfutamokat 13 órától tartják, melyek legjobbjai a 18.15-kor kezdődő döntőben indulnak a győzelemért és a szeptember 18-tól 20-ig tartó Nemzeti Vágtán való részvételért. A 380 méter hosszú pályán két és fél kört tesznek meg a versenyzők. A pálya szélessége miatt egy futamban három lovas indulhat.

Sopronban most először a 10 és 16 év közötti korosztálynak szóló, Kishuszár Vágta előfutamára is várják a jelentkezéseket. Az elődöntő első helyezettje továbbjut a budapesti versenyre, amelyet a Nemzeti Vágta részeként, szintén a Hősök terén rendeznek meg.

A futamok között látványos lovasprogramok szórakoztatják a látogatókat: egyebek mellett agárbemutató, lovagi torna, lovas kaszkadőrök, csikósok és huszárok bemutatója, valamint Hamza Viki lovas műsora nyújt tartalmas kikapcsolódást.

Részletes információ, versenykiírás és nevezési lap elérhetősége a www.prokultura.hu oldalon. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!