Sopron és környéke

2015.07.10. 11:27

Kiss István soproni vállalkozó irtaná a feketemunkát

A feketemunka elleni fellépés érdekében összefogást szorgalmaz az Ipartestületek Országos Szövetsége az iparkamarákkal, önkormányzatokkal és a Nemzeti Adó- és Vámhivatallal – mondta az Iposz felügyelőbizottságának új elnöke, Kiss István soproni vállalkozó.

kisalfold.hu


Az Ipartestületek Országos Szövetsége (Iposz) legutóbbi küldöttgyűlésén Kiss István soproni vállalkozót választották meg a felügyelőbizottság új elnökévé.
– Az Iposz alapszabályainak betartatása, az országos testület jogszerű működtetése, nem utolsósorban pedig az iparosok érdekérvényesítésének erősítése a feladatom – nyilatkozta Kiss István a Kisalföldnek.

Kiss István 1978 óta tagja a helyi ipartestületnek, 1982 óta a villa-
Kiss István 1978 óta tagja a helyi ipartestületnek, 1982 óta a villa-
mosipari szakosztály vezetője, húsz éven át pedig az alelnöki tisztségét töltötte be a soproni ipartestületnek.


– A legnagyobb kihívásnak azt tartom, hogy kellő eréllyel és hatékonysággal fellépjünk a jogosulatlanul végzett iparostevékenységek ellen. Országos tapasztalat, hogy sokan mindenféle végzettség, engedély nélkül látnak el olyan munkát, amely a tisztes iparos teendője lenne.

Ez utóbbiak védelmében, valamint a kontárok kiszűrése céljából komoly összefogást szorgalmazunk az iparkamarákkal, az önkormányzatokkal és a Nemzeti Adó- és Vámhivatallal. Ezen túlmenően arra az akut problémára is szeretnék felhívni a figyelmet, hogy míg a nyugati országokban nem lehet tovább cégvezető az, aki adósságot hagyva maga mögött bedönt egy céget, addig hazánkban könnyen lavírozva új vállalkozást alapíthatnak a kárt okozók.

Gondot okoz viszont, hogy megszűnt az Országos Érdekegyeztető Tanács, ahol az Iposz felelősei is közvetlen kapcsolatban állhattak a kormánnyal. Kiss István szerint ennek újjáélesztése már csak a gazdaság jó működésének biztosítása miatt is szükséges lenne. Az előrelépés érdekében felkeresik a szakminisztériumok államtitkárait, a kereskedelmi és iparkamara országos vezetését.

– Az országban az Iposz tekinthető az egyik legnagyobb foglalkoztatónak. Százkilencvenhárom tagszervezete van, köztük a Sopron és Vidéke Ipartestület. Szeretnénk, ha ennek megfelelően lenne szavunk a törvények és a jogszabályok előkészítésében – zárta Kiss István. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!