Sopron és környéke

2015.07.19. 09:01

Informális találkozót tartanak a Sopron környéki polgármesterek Hegykőn

Informális találkozót tartanak vasárnap délután a Sopron és Térsége Önkormányzati Társulás polgármesterei Hegykőn, a Tízforrás Fesztivál keretében - tájékoztatta az eseménynek otthont adó település polgármestere az MTI-t.

Szigethi István (független) elmondta, hogy a találkozón fehér asztal mellett, kötetlenebbül beszélgetnek a településvezetők, akik évente ezt az egy alkalmat leszámítva legtöbbször csak hivatalosan tárgyalnak egymással.

Hangsúlyozta, hogy baráti a kapcsolat a települések között.

A másfél éve 28 település tagságával működő társulás feladata a terület összehangolt infrastrukturális és kulturális fejlesztése, és a jogelőd Sopron-Fertőd Kistérség Többcélú Társulás által megnyert programok, például az óvodai német nyelvoktatás fenntartása.

A polgármester hozzátette: most kevesebb a feladatuk és hatáskörük, de a társulás tagjai biztosak abban, hogy a jövőben is lesznek olyan feladatok és pályázatok, amelyeket együtt könnyebben tudnak véghezvinni.

A programról szólva elmondta azt is, hogy délután a vezetők a hegykői 1 Csepp Pálinka Kft. által készített, a Pálinka Nemzeti Tanács által idén Magyarország legjobb pálinkájának választott Zenit szőlő - kései meggy házasított pálinkával ismerkednek meg. A találkozó zárásaként a Csík zenekar koncertjét nézik meg a szabadtéri színpadon, a község központjában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!