Sopron és környéke

2015.07.07. 12:27

Illegális hulladéklerakatok Sopronban - Egyet felszámolnak, kettő lesz helyette

Felháborító dolog történt lakóhelyünkön, a Besenyő utcában! A közelben dolgozó emberek egy fiatalabb és egy idősebb férfi szeméttelepnek nézett egy területet - jelezte olvasónk. Utánajártunk!

kisalfold.hu


˝A minap ismét felháborító dolog történt lakhelyünkön! A közelben dolgozó emberek, egy fiatalabb és egy idősebb férfi, szeméttelepnek néztek egy területet a Besenyő utcában. Egymás után kétszer hoztak ide régi penészes bútorokat, ruhákat, s sok minden mást. Hozzáteszem, nem ők az elsők de most pont lencsevégre kaptam őket, ahogy rámolják ki a szemetet.

Az ablakunk pont erre a területre néz és ˝nagyon szép látvány˝ így ... Fényes nappal nem tudom, hogy veszik a bátorságot, hogy nyilvános helyen ilyet műveljenek. Más kemény pénzeket fizet azért, hogy konténert hozasson és abban vitesse el a megfelelő helyre hulladékát˝ - írta szerkesztőségünknek küldött levelében egy felháborodott soproni lakos.

Portálunk az ügyben megkereste a Sopron Holding Zrt.-t, tájékoztatást kérve.

Megtudtuk, a szóban lévő terület magánkézben van, így az esetlegesen törvénytelenül lerakott szemetet a tulajdonosnak kell elszállítania. (Az is előfordulhat, hogy a tulajdonos tárolja itt a saját hulladékát).

A lerakott hulladék egy része.

A lerakott hulladék egy része.

- Az illegális hulladéklerakás egy nagyon aktuális téma - közölték a holdingnál portálunkkal. - A közterületeken sajnos napi szinten bukkannak fel újabb és újabb lerakatok. Ez egy szélmalomharc sajnos, hiszen ha felszámolunk egyet, holnap leraknak egy újabb kupacot egy másik helyen.

Minden esetben számítunk a lakosságra, hogy ha ilyet látnak ne habozzanak, fényképezzenek - hívták fel a figyelmet.

A szemtanúnak feljelentést kell tenni a rendőrségen (ugyanis, ha veszélyes hulladék is akad a szemét között, az úgy már nem szabálysértés, hanem bűncselekmény), vagy a közterület-felügyeletnél a polgármesteri hivatalban.
A lakossági bejelentések minden esetben hasznosak, hiszen egy rendszám, egy személyleírás sokat segíthet a szabálytalankodó beazonosításában.

Tettes hiányában, sajnos a terület tulajdonosának kell gondoskodni a hulladék elszállításáról.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!