Sopron és környéke

2015.07.23. 21:19

Felvételi 2015: 479 pont kellett a gazdálkodási-menedzsmenthez az NYME-n

Ezen eredmények kellettek a sikeres felvételihez. Mutatjuk a karonkénti pontszámokat.

kisalfold.hu


Apáczai Csere János Kar

Minimálisan 428 pont kellett turizmus - vendéglátás szakra való bejutáshoz. A tanító szociálpedagógiára viszont elegendő volt 280 is. A karnak 560 új hallgatója lesz, tavaly 572 volt.

Benedek Elek Pedagógiai Kar

Az óvodapedagógus (német nyelven) volt a topszak, ugyanis a bekerüléshez 324 pontot kellett teljesíteni. A kommunikáció és média [moderátor], csecsemő - és kisgyermeknevelő szakokon pedig 240 pont volt a minimális elvárás.

Az új hallgatók létszáma 266, tavaly 312 volt.

Berzsenyi Dániel Pedagógusképző Kar
A szlavisztika [szlovén] mindig is erősnek számított. Idén sincs ez másként, hiszen 430 pont alatt nem volt érdemes próbálkozni. A kommunikáció és média szakhoz viszont elegendő volt 252 pont.

A legtöbb új hallgatója a szombathelyi karnak lesz: 533. Tavaly 506 volt.

Erdőmérnöki Kar

A kar nevéhez hűen a legmagasabb elvárás az erdőmérnöki szakon volt (300 pont). S egy másik képzési formában a legkisebb is (280 pont). Idén 120 új hallgató kezdheti meg a tanulmányait. Tavaly ez a szám 129 volt.

Közgazdaságtudományi Kar

A bejutási küszöb alapján ez a kar az NYME legerősebbje. A gazdálkodási és menedzsmenthez például 479 pont kellett. A nemzetközi gazdálkodáshoz pedig 464. A turizmus - vendéglátás, illetve a kereskedelem és marketing szakok esteében elegendő volt 242 pont is.
Tavaly 309 új hallgató járhatott be az Erzsébet utcai KTK épületébe, idén pedig 303-an.

Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kar
A mezőgazdasági mérnök, illetve élelmiszermérnök szakok bejutási küszöbe 240 pont volt. A legmagasabb elvárás a mezőgazdasági mérnök képzésnél volt (308 pont).

Idén 168 új hallgató lesz, tavaly 188 volt.

Simonyi Károly Műszaki, Faanyag-tudományi és Művészeti Kar
Az építőművészet szakhoz való bejutáshoz 344 pont alatt nem volt érdemes próbálkozni. A gazdaságinformatikus képzéshez viszont elegendő volt 240 pont.

A karon az elmúlt évhez képest kilenccel kevesebb - 162 - új hallgató lesz.

Természettudományi és Műszaki Kar
Az államilag támogatott fizika szakon 340 pont kellett a sikeres felvételihez. A felvehető létszám nyolc. Tíz leendő biológusnak viszont elegendő volt a bejutáshoz 282 pontot összehozni. A legkeresettebb szak, a gépészmérnöki. Itt nyolcan hallgató kezdheti meg tanulmányait szeptembertől.

Az újonnan felvehető összes hallgatók száma a tavalyi 90-ről 164-re emelkedett.

Korábban:

Az eduline.hu adatai szerint idén több mint 105 ezren jelentkeztek felsőoktatásba, ebből 68 ezren alapképzésre. A legelső felvételiző az e-felvételi rendszer megnyitásának napján, 8 után 9 perccel már le is adta a jelentkezését, amit azután már nem is módosított, de olyan is volt, aki a határidő előtt 8 perccel regisztrált.Nyugat-magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi Kar

Kattintásra nagyobb lesz!

Kattintásra nagyobb lesz!
Nyugat-magyarországi Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kar


Nyugat-magyarországi Egyetem Simonyi Károly Műszaki, Faanyag-tudományi és Művészeti KarNyugat-magyarországi Egyetem Természettudományi és Műszaki Kar


Nyugat-magyarországi Egyetem Erdőmérnöki Kar


Nyugat-magyarországi Egyetem Berzsenyi Dániel Pedagógusképző Kar

Kattintásra nagyobb lesz!

Kattintásra nagyobb lesz!Nyugat-magyarországi Egyetem Benedek Elek Pedagógiai KarNyugat-magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Kar

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!