Sopron és környéke

2015.07.07. 11:02

Felemás benyomások a Barlangszínháznál

A felújított Barlangszínház sok ember érdeklődését felkeltette, ám néhányan közülük nem rejtették véka alá negatív tapasztalataikat sem.

kisalfold.hu


Köztük volt soproni olvasónk, Kocsis László: – Nagy várakozással vettünk jegyet a június 27-i előadásra, Kálmán Imre Bajadér című darabját néztük meg a feleségemmel – kezdte Kocsis László.

– A darab csodálatos volt. A színészek a maximumot nyújtották, az akusztika kifogástalan, a felújítás majdnem tökéletes, ugyanakkor vannak még hiányosságok szervezésben és kivitelezésben. Ilyen például a barlangszínházi parkoló zúzott köves borítása.

Ezen se sétálni, se autóval közlekedni nem kellemes, de a tisztán tartása is körülményes. Aztán a parkoló nagykapuját csak este 7-kor nyitották ki, addig a várakozó járművek elzárták az úttest jobb oldali részét. A Barlangszínházba 19.50-kor lehet csak bemenni.

Ez elfogadható, de ha esik az eső? Akkor sincs kivétel, mi is áztunk. Bejutva a nézőtérre, a székek kifogástalanok, kényelmesek, csak nehezen találja meg az ember a helyét.

Ugyanis a szék karfájára prégelték a számot, s mivel nincs kontraszt, nehezen lehet észrevenni. Sok ember inkább kiszámolta a helyét. (Prégelt felület: egyenetlenné, pontokban domborúvá tett felület.)

A felvetésekkel a Barlangszínházat fenntartó Pro Kultúra Sopronhoz fordultunk. – Köszönjük Kocsis László úr észrevételeit, a hasznos javaslatokat a későbbiekben beépítjük a megújult létesítmény működtetési folyamatába – reagált az intézmény működtetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!