Sopron és környéke

2015.07.27. 12:18

Csomagok jó szívvel a menekülőknek Sopronból

Szalai Gabriella pedagógus ötletére emberségből mondott igent a Cédrus Könyvkereskedés és vállalta a gyűjtőpont szerepét. A menekültek ellátásában szeretnének segíteni. Bárki csatlakozhat.

Nagy Márta


„Sokan vagyunk, akik nagy szimpátiával figyeljük, ahogy a déli határon önkéntesek segítik a hazánkba zöldhatáron érkezőket. Többünk fejében megfordult a gondolat: szívesen részt vennénk a segítségnyújtásban. De hogyan? Mire is van szükségük? Hogyan lehetne az adományokat eljuttatni? Hiszen Szeged messze van…

Csupa olyan kérdés, amit ha egyedül próbálunk megoldani, el sem kezdjük. De egy kis összefogás is elég, és rögtön mennek dolgok. A Cédrus Könyvkereskedésben leadhatjátok azokat a felajánlásokat, melyek mások hétköznapi életéhez is szükségesek, mi pedig eljuttatjuk mindezeket a MigSzol Szeged önkénteseinek" – olvasható a könyvkereskedés felhívásában.

 Molnár Tímea és munkatársai vállalták, hogy a könyvesbolt raktárában gyűjtik az adománycsomagokat. Itt jelentkezhetnek azok is, akik szívesen elviszik azokat Szegedre. Fotó: Magasi
Molnár Tímea és munkatársai vállalták, hogy a könyvesbolt raktárában gyűjtik az adománycsomagokat. Itt jelentkezhetnek azok is, akik szívesen elviszik azokat Szegedre. Fotó: Magasi


– Örömmel mondtunk igent az ötletre. A támogatásokban nincs alsó vagy felső határ, mindenki annyival segít, amennyivel tud. És nincs politika, csak emberiesség – hangsúlyozza a könyvesbolt vezetője, Molnár Tímea.

– A baráti társaságban merült fel az ötlet, sokat hallottunk, olvastunk a szegedi önkéntesekről, akik mindentől és mindenkitől függetlenül, civilként segítenek. Mi ugyan az ország másik felében élünk, de tenni mi is tudunk – mondta el az ötletgazda, Szalai Gabriella a Kisalföldnek.

Hozzátette, pusztán emberbaráti érzések vezették, de kópházi horvátként arra is gondolt, a török ellen ide menekült őseit többszáz éve befogadta ez az ország...

A civil kezdeményezők a helyzetet és igényeket ismerők által összeállított listával is segítik azokat, akik csatlakozni szeretnének. Koordinálnak abban is, hogy náluk jelentkezhetnek, akik a közeljövőben Szegedre tartanak és lehetőségük van elvinni egy-egy csomagot. Itt is ugyanaz érvényes, mint az adományoknál: annyit kell vinni, amennyit még szívesen elbír a segítő kéz.

Mi kerüljön a dobozba?


A lista hosszú, de néhány gondolatébresztő: bögrés leves (ne húsos, hanem vega), műanyag pohár, tartós tej, cukor, gyümölcslé, bébiétel, műanyag evőeszközök, dobozok, gumikesztyűk, fertőtlenítő- és tisztítószerek, törlőkendő, pelenka, kis törölközők, kisflakonos samponok, pléd, takaró, laticel a földön alváshoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!