Sopron és környéke

2015.07.10. 18:41

Borlovagok székháza a soproni Rejpál házban - fotók

Széleskörű összefogás eredményeként megszépült a Rejpál ház eddig még elhanyagolt része.

kisalfold.hu

A soproni borlovagok az önkormányzat támogatásával újították fel az épületegyüttes Major-köz felőli traktusát. A földszinten bortrezor és kiszolgálóhelyiségek kaptak helyet, az emeleten pedig a lovagi- és a tanácsterem. A 68 tagot számláló soproni legátus mintegy 180 négyzetméteres székháza a jövőben borral kapcsolatos rendezvények, tanfolyamok, borkóstolók helyszíne is lesz.


Megszépült a Rejpál ház. Fotók: Magasi Dávid


Az avatási ünnepséget a város vezetői, a német és horvát kisebbségek képviselői, valamint osztrák és magyar borrendek küldötteinek jelenlétében tartották meg. Veres János I. legátus elmondta, az Európai Borlovagrend Hungária Konzulátusának Soproni Legációja a hagyományok és a borkultúra ápolására jött létre. Hangsúlyozta, tagjai önerőből, közös összefogással újították fel és rendezték be az új székhelyüket. Fodor Tamás polgármester elismerését fejezte ki, hogy a civil szervezet élt a lehetőséggel és példaértékű igényességgel tette rendbe a műemléki épületet. Hozzátette, közösségformáló erő is legyen ez a hely, hiszen a borlovagok sokat tehetnek a soproni borvidék és a borkultúra népszerűsítéséért. A ház bejáratán elhelyezett emléktáblát Gabnai Sándor esperes, a belső tereket Horváth Imre városplébános áldotta meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!