Sopron és környéke

2015.07.31. 15:04

Barcza Attila - Sopron segíti az itt élő fiatalokat

Sopron számára kiemelten fontosak az itt élő fiatalok, ezért az önkormányzat több egymástól független területen is segíti őket.

kisalfold.hu

  
Tovább javítjuk fiatalok sportolásához szükséges infrastrukturális feltételeket, diákkedvezménnyel támogatjuk a nyári szünidőben a strandolást, emellett segítséget nyújtunk a tanulmányok elvégzéséhez és a munkakezdéshez is - közölte [namelink name="Barcza Attila"], az Ifjúsági, turisztikai és sportbizottság elnöke.

Hozzátette: önkormányzatunk nem csak a Bursa Hungarica elnevezésű ösztöndíjpályázatban vesz rész, hanem további két, saját ösztöndíjat is alapított.

A Lackner ösztöndíj a friss diplomás fiatalok közigazgatásban történő elhelyezkedését segíti, míg a Széchenyi ösztöndíj a kiemelkedően tanuló soproni hallgatókat támogatja.

Immár hatodik éve került sor a Széchenyi István Tanulmányi Ösztöndíj pályázatának kiírására. Az ösztöndíjat az önkormányzat alapította a tanulmányok területén kiemelkedő teljesítményt nyújtó soproni fiatalok sikeres előmenetelének támogatására, illetve a saját szakirányban ideiglenesen külföldön tanuló soproni diákok tanulmányainak, nemzetközi tanulmányi versenyeken való részvételének segítése céljából.

Az ösztöndíj odaítélése teljesen független más ösztöndíjaktól, azaz nem befolyásoló tényező, hogy a pályázó részesül-e más ösztöndíjban, vagy támogatásban.

Önkormányzatunk erre a célra évente mintegy 2,2 millió forintot fordít, ami pályázónként 10 hónapon keresztül havi 44.200 forintnyi támogatást jelent. A pályázat benyújtásának idei határideje: szeptember 11.

Bízunk benne, hogy minél több fiatal él a lehetőséggel. Arra bátorítunk mindenkit, hogy a www.sopron.hu oldalon olvassa át a pályázati feltételeket és amennyiben megfelel a kiírásnak, adja be pályázatát - zárta Barcza Attila.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!