Sopron és környéke

2015.07.15. 16:44

A Soproni VSE és a Haladás testvércsapat lehet a jövőben

Az SVSE a Haladás kvázi testvércsapatává válik. A támogatás fejében fiatal szombathelyi labdarúgók is érkezhetnek Sopronba.

kisalfold.hu


A Kisalföld úgy értesült, az SVSE egyik szponzora a Swietelsky cég lesz, amely a Haladás csapatának is névadó szponzora.

Mindez a jövőben szorosabb együttműködést feltételez a két város klubja között, ami azt jelenti, az SVSE a Haladás kvázi testvércsapatává válik. A támogatás fejében fiatal szombathelyi labdarúgók is érkezhetnek Sopronba.

A klub közleménye szerint az SVSE NB II-es csapatánál továbbra is Supka Attila látja el a szakmai igazgatói tisztséget.

Korábban:

A tavalyi szezonban az előkelő 5. helyen végzett a labdarúgó NB II-ben az SVSE csapata. A sportfinanszírozási rendszer változásával egyidejűleg az állami cégek sporttámogatási lehetőségei megváltoztak. Az SVSE tulajdonosa, névadója, korábbi főszponzora a GYSEV Zrt. sem tudja támogatni a korábbi módon a csapatot. Az új rendszerre történő zökkenőmentes átállás és a bajnokságban történő töretlen részvétel érdekében szükség van 43 millió forint önkormányzati támogatásra.

Sopron Megyei Jogú Város közgyűlése szerdán rendkívüli ülést tartott, amelyen a képviselők 43 millió forintos támogatást szavaztak meg Soproni Vasutas Futball Kft.-nek. Ezáltal az NB II. 2015/16-os szezonjára érvényes licenccel rendelkező gazdasági társaság megfelelő önrésszel rendelkezik ahhoz, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség által biztosított, közvetítési jogdíjakból befolyó támogatást megkaphassa. Így biztossá vált, hogy az SVSE labdarúgócsapata a következő szezonban is tudja vállalni az NB II-es szereplést.

„Folyamatosan kerestük a megoldást annak érdekében, hogy a minőségi labdarúgást továbbra is élvezni tudja városunkban a lelkes soproni közönség. Nagy öröm számunkra, hogy ezzel a példás összefogással továbbra is megteremthetjük az anyagi feltételeket patinás klubunk NB II-es szerepléshez" – mondta Skála János, az SVSE elnöke és a GYSEV CARGO Zrt. vezérigazgatója.

Az SVSE NB II-es labdarúgócsapatánál továbbra is Supka Attila látja el a szakmai igazgatói tisztséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!