Sopron és környéke

2015.05.13. 13:01

Szécsi-emlékesttel búcsúzik Soprontól

Elköszön Horváth Andor színművész a Soproni Petőfi Színháztól: a „Kósza szél" című Szécsi Pál-emlékesttel búcsúzik a soproni közönségtől csütörtökön este 7 órai kezdettel a Liszt-központban.

Gosztonyi Miklós


Horváth Andor színművész a Pataki András-féle társulattal érkezett Sopronba. Szerepelt többek között a Kabaréban, a SingSingSingben; a Csíksomlyói magyar passióban Jézust alakította. A soproni publikum utoljára Szécsi Pál szerepében láthatja május 14-én, mert Horváth Andor búcsúzik a Petőfi-társulattól.

– Miért döntött a váltás mellett? – kérdeztük a népszerű színművészt.

– Gyönyörű szép évadokat töltöttem Sopronban. Most mégis úgy érzem, szakmai fejlődésem miatt fontos lenne, hogy új rendezőkkel, társakkal is dolgozhassak. Élni szeretnék a más színházaktól kapott megkeresésekkel. Júniusban már a tatabányai Jászai Mari Színházban kezdem el a Godspell című musical olvasópróbáit. Érdekes módon ott is Jézust fogom játszani, miként a Magyarpolányi passióban is. Remélem, mindez jó ómennek bizonyul a pályafutásomat illetően.

– Miért gondolt arra, hogy önálló Szécsi Pál-estet hozzon létre?

– Tavaly Erdélyben nyaraltam a barátnőm családjánál, s ott százszor is meghallgattuk Sergio Endrigo Canzone per te című dalát. Azt mondtam, ezt nekem is el kell énekelnem.

Aztán megtudtam, a dalt Szécsi Pál is feldolgozta. A neten szembesültem vele, hogy az alig harminc évet élt Szécsi Pálnak rengeteg gyönyörű dala van. Miután elolvastam az életrajzát, egyértelművé vált, hogy ha a slágereket ötvözöm nem hétköznapi, végül tragédiába fordult életútjával, abból színpadi katarzis születhet.

Az előadáson tizennyolc sláger csendül fel, a Gedeon bácsitól kezdve az Egy szál harangvirágig. Zenés időutazásban lesz részük a nézőknek Kincses Kata rendezésében.
Horváth Andor

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!