Sopron és környéke

2015.05.22. 11:45

Kiemelt helyszín lesz Sopron - Rajtol a Nemzeti Bor Maraton

Világrekord-kísérletként indítják a Nemzeti Bor Maratont a Hajósi Orbán-napi Borünnepen szombaton, szombaton 10-kor.

kisalfold.hu


– A Nemzeti Bor Maraton célja a leghosszabb maraton váltó világrekordjának a felállítása, így a futók egy világcsúcskísérlet részesei lesznek. E nagyszabású borgasztronómiai és sporteseménnyel a magyar borászat ünnepe újfajta közösségi élménnyel gazdagodik – nyilatkozta a Kisalföldnek Balla Attila programigazgató.

– A Hajósról induló, június másodikáig tartó, összesen 2573 kilométeres távú Nemzeti Bor Maraton mind a huszonkét magyar borvidék százhárom települését érinti. A futásra a résztvevő városok, falvak előzetesen egy-egy közéleti személyiséget és egy-egy sportolót delegáltak.

Az eseményt nagy érdeklődés övezi, ezért bárki ingyenesen csatlakozhat a rekordkísérlethez lakóhelye közigazgatási határain belül. A legtöbb futó Szegedről és Soltvadkertről várható, eddig ezren-ezren jelezték részvételi szándékukat. A nem hétköznapi maratonnal nemzeti sikerágazatainkat, a borvidékeket és a sportot összekötve, az ország turisztikai vonzerejének növeléséhez kívánunk hozzájárulni.

A Nemzeti Bor Maraton mindennap egy-egy kiemelt helyszínen várja a futás és a bor iránt érdeklődőket. Az első napon Villányban, majd Szekszárdon, Nagykanizsán, Balatonfüreden, Sopronban, Tatán, Soltvadkerten, Egerben, Tokajban, Jászberényben, végül Szegeden.

A kiemelt helyszíneken – így Sopronban május 27-én, szerdán a Fő téren délután 4-től 23 óráig – helyi termelők, kézművesek, továbbá szabadidős, kulturális és sport rendezvények, koncertek, kirakodóvásár, borkóstolás és más szórakoztató program várja a nagyközönséget.

Pannonhalmára a maraton hatodik napján, május 28-án, csütörtökön reggel háromnegyed 9 tájban érnek be a futók Győrújbarátról, s egyből indul a következő szakasz Kisbér, majd Bokod érintésével Tata felé.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!