Sopron és környéke

2014.12.16. 15:16

Tüntetés Sopronban - "Ha kell hetente demonstrálunk"

A korábbi demonstrációhoz képest meglehetősen kevesen, mintegy hatvanan vettek részt a keddi, Orsolya téri megmozduláson.

kisalfold.hu

Sopronban az egyik szervező, Szalai László 60-70 ember előtt arról beszélt, hogy ígéretekből, irreális törvényekből és korrupcióból nincs hiány Magyarországon, miközben egyre több embernek okoz gondot a mindennapi megélhetés, és egyre többen élnek mélyszegénységben.

Egy másik szervező, Jakál Adrienn azt mondta: "álomországban mindenki jól él, de Magyarországon csak a Fidesz él jól, ezért ideje felébredni".

Korábban - Gyurcsának és a DK-nak mennie kellene. Velük nem megy, ezt be kell látni - szól egy idősebb nő a mellette álló férfihoz.

A válasz nem maradt el: akkor ki maradna, az MSZP és a Jobbik?

- A Jobbik, ugyan már, ne is mond - jön a replika, de a beszélgetés megszakad, mert Szalai László, a Demokratikus Koalíció soproni önkormányzati képviselője arra kéri az Orsolya téren megjelenteket, hogy menjenek közelebb a pulpitushoz, hamarosan kezdődik a demonstráció. Vonulás nem lesz, az esemény elkésőbb este nyolckor véget ér.

A keddi rendezvénen gyér volt az érdeklődés. Úgy hatvanan lehettek. A szónok elszántságát ez nem törte meg.

- Ha kell hetente demonstrálunk a kormányváltásért - hangoztatta Szalai László, a felszólalásában, akit újabb szónokok követtek.

Ezt megelőzően, a kis létszámú tömeg tapssal jutalmazta azt a kijelentést, hogy Orbánnak le kell mondania.

A civil megmozdulásként meghirdetett rendezvényen felszólalt még Jakál Adrienn, valamint Tutunzisz Ákos, az önkormányzati választások két képviselő-jelöltje is.

A véleményük megegyezett: a dolgok rossz irányba mennek. Köszönik Orbán Viktornak, de elegük volt belőle.

Korábban:

Mint megírtuk, a december 16-án, kedden 18 órakor, az országos megmozdulásokhoz kapcsolódva Sopronban is lesz tüntetés az Orsolya téren. A mostani akción ezúttal a civilek veszik át a fő szerepet.

Felvételünk a novemberi, soproni demonstráción készült.

Felvételünk a novemberi, soproni demonstráción készült.

A kisalfold.hu ott lesz az eseményen, s tudósít a történtekről.


  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!