Sopron és környéke

2014.12.16. 14:26

Ötmillió forintos ajándékkal segítenek

Ötmillió forint értékű adományt ajándékozott az IKEA a Családok Átmeneti Otthonának, valamint a Soproni Gyógyközpontnak.

Gosztonyi Miklós


– Öt gyermekemmel egy olyan régi házban laktam albérletben, amely lebontásra várt. Így kerültem idén júliusban a Családok Átmeneti Otthonába, ahová három gyermeket tudtam vinni.

A másik kettő Budapesten, a volt férjemnél van. Hihetetlen öröm volt, amikor átmeneti otthonunk szobáját IKEA-bútorokkal rendezték be. Kaptunk fiókos és tükrös szekrényeket, komódokat, íróasztalt, széket, lámpákat, kihúzható ágyakat is, amelyek igen praktikusak, sokkal nagyobb terünk lett általa. Jobban elférünk így, és a szemnek is tetszetősek az új bútorok – lelkendezett Agárdiné Ramocsa Tímea.

Agárdiné Ramocsa Tímea Nikoletta lányával együtt örül a szép új bútorzatnak.
Agárdiné Ramocsa Tímea Nikoletta lányával együtt örül a szép új bútorzatnak.


De nemcsak az ő szobájukba került vadonatúj bútorzat, hanem az átmeneti otthon valamennyi szobájába. Annus Péter, az IKEA Industry Sopron – a város egyik legnagyobb adófizető cége – ügyvezető igazgatója a hivatalos átadáson hangsúlyozta: első alkalommal döntött úgy a cégvezetés, hogy ötmillió forint értékben jótékonykodnak.

A szükséges előkészületeket és egyeztetést követően végül a Családok Átmeneti Otthona szobáinak bebútorozására, a Soproni Gyógyközpont gyermekosztályának magzati szívultrahang beszerzésére és a rehabilitációs osztály számára húsz ágy adományozására fordították az összeget. A bútorzatok szállításában, felszerelésében önkéntes IKEA-dolgozók vettek részt, szabadidejüket feláldozva.

Az átmeneti otthon nevében Roth Gyuláné, a térség család- és gyermekjóléti ellátási intézményének igazgatója, a város nevében pedig Simon István alpolgármester köszönte meg a gesztust, aki úgy fogalmazott: az adventi időszakban így lesz jobb a világ, így leszünk együtt érzőbbek.
  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!