Sopron és környéke

2014.12.15. 12:06

Olvasópróba: Zene, New York, Szerelem Sopronban - fotók

Megtartották az olvasópróbáját a Zene, New York, Szerelem című romantikus musicalnek a Soproni Petőfi Színházban.

kisalfold.huA stáb az olvasópróba után sajtóbeszélgetésen mutatkozott be a média képviselőinek. Pataki András, a soproni teátrum igazgatója örömét fejezte ki, hogy a színház ismét bemutathat egy világhírű musicalt, remek szereposztásban. A produkcióban a Sopron Balett tagjai is közreműködnek, nem csak táncosként. A direktor reményét fejezte ki, hogy budapesti helyszíneken is tudják majd játszani a darabot.Szurdi Miklós először rendez Sopronban. Mint mondta, pályafutása során legalább 25 musicalt állított színpadra és ilyen alkalmakkor is mindig arra törekedett, hogy a próza ugyanolyan fontos és hangsúlyos legyen az előadásaiban, mint a zene.

Most sem változtat ezen, szerinte Neil Simon zseniális művében minden adott ahhoz, hogy bemutathassanak egy igazi romantikus, szórakoztató, ám nagyon mély emberi érzéseket felszínre hozó történetet, amely az emberi kapcsolatokról, a szerelemről szól keserédesen.

A Neil Simon-darab korábban Édeskettes hármasban címmel futott a Madách Színházban. A Vernont alakító főszereplő, Feke Pál, a produkció művészeti vezetője és egyik zenei vezetője kiemelte, hogy a soproni előadás egy átdolgozott változat lesz, élőzenekaros kísérettel, kimondottan a darabhoz készülő egyedi látvány-és díszletvilággal. Hozzáfűzte: még soha nem játszott kétszemélyes darabban.

A Soniat megformáló Vágó Bernadett az Operettszínház népszerű tagja, aki olyan musicalek főszerepeit játszotta el, mint Ghost, az Elisabeth, az Abigél, a Miss Saigon, a Szépség és a Szörnyeteg. Feke Pállal jól ismerik egymást, sokszor játszottak együtt különböző musicalekben.

A kedvelt énekesnő először lép színpadra a teátrumban. Ahogy megfogalmazta: az is újdonság lesz számára, hogy eddigi nagy musicalszerepeihez képest most csak ketten lesznek a színpadon és ez is nagy élményt, kihívást jelent számára.

A produkció koreográfusa Szakál Attila, aki azt hangsúlyozta, hogy akciódús, pörgős táncok jellemzik majd az előadást, a mozgásvilág egységesen alkalmazkodik a darab zenei, prózai elemeihez.

A darabot Galambos Attila fordította, ő úgy fogalmazott, olyan jó a szöveg és a történet, hogy ez a mű mindenütt sikerre volt ítélve. Az 1979-es bemutató után három évig nem vették le a Broadway műsoráról. A fordító azt is elárulta, 2005-ben már dolgozott Sopronban, a Casting című előadás dalszövegeit írta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!