Sopron és környéke

2014.11.25. 14:44

Zárul a holokauszt emlékév programja a soproni színházban

Spiró György Elsötétítés című művének előadásával zárja a teátrum a Magyar Holokauszt Emlékévet.

kisalfold.hu


Spiró György Elsötétítés című színművét tekinthetik meg a nézők december 1-én (hétfőn) 19 órakor Sopronban a Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központban. A Rózsavölgyi Szalon előadását Marton László rendezte, a főbb szerepekben Szervét Tibor, Hirtling István, Söptei Andrea, Mihályfi Balázs és Sütő András Miklós látható.

Pataki András, a Soproni Petőfi Színház igazgatója elmondta: az előadás meghívásával zárja a teátrum a Magyar Holokauszt Emlékévet. Az országos programsorozathoz csatlakozva forgatták le idén a Képtelen történet című játékfilmet, melyben szinte az egész soproni társulat játszott.

A 15. Kaleidoszkóp VersFesztiválnak otthont adhatott a város és azon belül a színház is.

A nagyszabású pódiumművészeti seregszemle keretében külön fesztivált rendeztek a magyarországi holokausztra emlékezve.

Most pedig a Rózsavölgyi Szalon kitűnő és mindenki számára elgondolkodtató előadását hívták meg. Spiró György darabjában remek és népszerű színészek lépnek színpadra, a rendező pedig a magyar színházművészet legendás alakja, Marton László. Mindez garanciát jelenthet a nézőknek, hogy emlékezetes színházi élmény vár rájuk.

Az Elsötétítés 1941. augusztus 8-án az ún. III. zsidótörvény megjelenésének napján játszódik. Ez a törvény többek között arról rendelkezett, milyen kritériumok alapján tekinthetők zsidónak a „vegyes házasságban" született gyermekek. A történet középpontjában egy házaspár áll, akik közül a férj „zsidó származásúnak" minősül, a feleség keresztény.

Csakhogy négy éves leánygyermekük státusza nem egyértelmű.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!