Sopron és környéke

2014.11.20. 13:19

Vége a kitelepítésnek - Megsemmisítik a Sopronban talált repeszgránátot

Kuruc körutat 300 méter hosszon lezárták és kiürítették, ami négy családi házat is érintett. A lakosságvédelmi intézkedéseket már feloldották.

mti

Légvédelmi repeszgránát került elő Sopronban a Kuruc körúton  csütörtökön, a robbanótestet megsemmisítik - közölte a honvédség  tűzszerész ezredének kommunikációs altisztje az MTI-vel.   



 Bátyi Edina tájékoztatása szerint a délelőtt, a Kuruc körút  3. közelében, földmunkák közben talált robbanótest egy négy  centiméter átmérőjű, magyar légvédelmi repeszgránát. Mivel sérült a  gyújtószerkezete, a rendőrök által kijelölt helyen megsemmisítik a  gránátot - tette hozzá.  

Korábban a körutat 300 méter hosszon lezárták és kiürítették,  ami négy családi házat is érintett. A lakosságvédelmi intézkedéseket  már feloldották - közölte.

Korábban:

 Feltételezhetően egy tüzérségi lövedék került elő Sopronban a Kuruc körúton csütörtök délelőtt, a környéket lezárják és kiürítik - közölte a honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs altisztje az MTI-vel.  

A nyitókép illusztráció

A nyitókép illusztráció



Bátyi Edina elmondta: a Kuruc körút 3. közelében földmunkák közben került elő a lövedék. A környéket 300 méter sugarú körben lezárják, a lakosságvédelmi intézkedés négy családi házat is érint, amelyet kiürítenek.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!