Sopron és környéke

2014.11.17. 20:55

Közfelháborodás Napja - Együtt tüntetettek az ellenzékiek Sopronban - fotók

Mintegy 2-300-an vettek részt a soproni Fő téren szervezett tüntetésen hétfőn kora este.

kisalfold.hu


A szemerkélő eső öt órára elállt, így viszonylag kellemes őszi idő fogadta a Közfelháborodás Napja alkalmából rendezett tüntetésre érkezőket Sopronban. A kisalfold.hu becslése szerint, mintegy 2-300-an vettek részt a Fő téren megrendezett megmozduláson. idősek és fiatalok egyaránt megjelentek, néhányan pedig táblákat, transzparenseket is magukkal hoztak.

A Tűztorony lába előtt összpontosult a tömeg, a magasban magyar, illetve Árpád-sávos zászlókat lengettek.

Vörös Viktor, a Párbeszéd Magyarországért helyi önkormányzati képviselője, az egyik szervező szónoklatában leszögezte: bár. a tüntetést pártok szervezik, maga az esemény pártsemleges.

Örül annak, hogy a magyar zászlókat is lát, az Árpád-sávosoknak már kevésbe. Így arra kérte a Jobbik szimpatizánsokat, hogy tegyék le azokat. Ennek senki sem tett leget, igaz, néhányan a tömegből megerősítették a kérést.

Közfelháborodás Napja Sopronban. Fotó: Magasi



Felidézte az az utat, amely a soproni tüntetésig vezetett. Így szólt a tervezett, majd visszavont internet adóról, a kitiltási botrányról.
- Követeljük, hogy távozzon a posztjáról a NAV elnöke, Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, és Orbán Viktor miniszterelnök - nyomatékosította a Szalai László (DK önkormányzati képviselő) által tartott mikrofonba a szónok.

A kijelentést nagy taps és bekiabálások fogadták.

Vörös Viktor beszédét követően a mikrofon elé állt és összességében a kormány távozását követelte Jakál Adrienn (Együtt), Szalai László (DK), Tutunzisz Ákos szociális munkás, a hajléktalan ellátás egykori vezetője, valamint egy civil felszólaló.

Üdvözlő mondatot szólt Szakács Gyula az LMP ismert megyei politikusa is.

A Közfelháborodás Napján Sopronban együtt tüntetettek a Párbeszéd Magyarországért, a Demokratikus Koalíció, valamint a Jobbik szimpatizánsai.

A tüntetés negyed hétkor, mindenféle rendbontás nélkül véget ért. A tömeg oszolni kezdett és hazamentek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!