Sopron és környéke

2014.11.09. 07:13

Életmentő üzenet: Kösd be a biztonsági öved! - fotók

Közlekedésbiztonsági napot tartottak a kőszegi SOS Gyermekfaluban.

kisalfold.hu


Vannak olyan fontos üzenetek az életünkben, melyeket nem elegendő egyszer elmondani vagy kétszer elolvasni az újságok hasábjain. Sokszor és gyakorta kell felhívni rá az emberek figyelmét, hogy azt a bizonyos életmentő mozdulatot megtegyék, s mikor autóba ülnek, indulás előtt bekössék a biztonsági övüket.

Egy ragyogóan napsütéses őszi reggelen sok érdeklődő szempár várt az Autoliv Kft. két munkatársára és a biztonsági öveket gyártó vállalat szeptemberben indított Buckle Up (Kösd be magad!) gyakornoki program fiatal egyetemistáira.

A közlekedésbiztonsági projekt nap az Autoliv Kft. és a soproni Wilfing Áron Egyesület közös összefogásának köszönhetően egy ütközés szimulációval kezdődött.

A gyerekek megtapasztalhatták, hogy alacsony sebességnél is könnyen kirepülhetnek az ülésből, ha nem védené őket a biztonsági öv.A részeg szemüveg használata pedig bebizonyította, hogy alkoholos befolyásoltság esetén a vezető milyen könnyen lesodródhat az útról, mint ahogy a szemüveg miatt a gyerekek sem tudták pontosan kikerülni a pályára helyezett útjelzőket.

Életmentő üzenetEzután a felső tagozatos, pár év múlva már munkavállaló fiatalok egy rövid cégbemutató keretein belül betekintést nyerhettek a sopronkövesdi cég működésébe, s maguk is kipróbálhatták a biztonsági öv szerelés alaplépéseit. Eközben a kis óvodás és iskolás gyermekek egy kézműves foglalkozás keretein belül beszélgethettek az ütközés szimuláció során szerzett élményeikről.

A nap folyamán a sopronkövesdi cég munkatársai, gyakornokai is betekintést kaptak a gyermekfalu életébe, láthatták az elhivatott nevelőanyák és a személyzet szeretetteljes munkáját.

A közösen töltött napot egy sportvetélkedő zárta, ahol a kötél helyett a hevederhúzás aratta a legnagyobb sikert.

A kőszegi gyermekek számára az üzenet a nap végére megtelt tartalommal: igaz élményekkel, tapasztalatokkal és legfőképpen annak a pár másodperc alatt elvégezhető mozdulatnak a fontosságával, mely szerint ha autóba ülsz, mindegy, hogy te vezetsz vagy utas vagy, kösd be a biztonsági övedet!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!