Sopron és környéke

2014.10.08. 11:06

Aréna - A 2015-ös EB-re elkészül a csarnok

A felújítás több ütemben valósul meg, ezalatt az aréna továbbra is látogatható marad.

Nagy Márta


Az arénát üzemeltető Raabersport Kft. által elnyert bruttó 550 milliós pályázat és az önkormányzat 120 milliós önrészvállalása, valamint a taofel- ajánlások fedezik az MKB-aréna fejlesztését, amit szerdán mutattak be Simicskó István sportért felelős államtitkárnak és a sajtónak. Szinte minden megújul.

Az aréna bővül és egyre korszerűbb. Megújul a kiszolgálóblokk is a 3000 nézőt ellátni képes mosdókkal, öltözőkkel, valamint az akadémia működéséhez szükséges egészségügyi és adminisztrációs blokkal. F
Az aréna bővül és egyre korszerűbb. Megújul a kiszolgálóblokk is a 3000 nézőt ellátni képes mosdókkal, öltözőkkel, valamint az akadémia működéséhez szükséges egészségügyi és adminisztrációs blokkal. Fotó: Magasi


Kicserélik az elavult tűzjelző berendezéseket, elektromos vezetékeket, a légtechnikát. Az Ikva patak felőli oldalon huszonnégy méter hosszú toldással, két szinten, összesen 1600 négyzetméteres térrel bővül a létesítmény, ahol az Európa-bajnokság idején mobil lelátók segítségével, a FIBA előírásainak megfelelően háromezer számozott ülőhely várja majd a csapatokat és a szurkolókat.

A hozzáépítés egy újabb, nemzetközi minősítéssel rendelkező kosárlabdapályaként üzemel majd az arénán belül. Ez a terem a nemzetközi szabvány szerinti méretezéssel és technikai kiszolgálással is rendelkezik majd. A két termet mobil fal választja el, így lehetőség lesz arra, hogy akár a több minősített pályát igénylő utánpótlás Európa-bajnokságnak is otthont adó, multifunkciós létesítményként üzemelhessen.

Megújul a kiszolgálóblokk is a 3000 nézőt ellátni képes mosdókkal, a három termet kiszolgálni képes öltözőkkel, valamint az akadémia működéséhez szükséges egészségügyi és adminisztrációs blokkal, pihenőhelyiségekkel. Lesz VIP-páholy is. Ahogy Török Zoltán igazgató fogalmazott; az aréna januártól december végéig ki tudja majd szolgálni a mindennapos testnevelést, a tömegsportot, az élsportot és az oktatást.

A felújítás több ütemben valósul meg, ezalatt az aréna továbbra is látogatható marad. A munkálatoknak jövő nyárra, a 2015-ös női kosárlabda Európa-bajnokság kezdetéig kell befejeződniük, mely lehetővé teszi, hogy Sopron is helyszíne legyen a minden bizonnyal sok érdeklődőt, külföldi látogatót vonzó kontinensviadalnak.

Kópházán szabadtéri fitneszparkot avattak

Soproni programját megelőzően Simicskó István államtitkár Kópházára látogatott, ahol felavatta a labdarúgópálya tőszomszédságába épített, mindenki számára használható szabadtéri fitneszparkot.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma nyolcmillió forintos támogatásával, 4,7 millió forintból hozták létre a különféle testépítő berendezésekkel felszerelt létesítményt, míg a fennmaradó összegből sporteszközöket vásároltak az iskola és a sportkör részére.
 

  

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!