Sopron és környéke

2014.09.09. 10:57

Rövidfilmfesztivál 1141 nevezéssel

A budapesti után egy héttel rendezik meg Sopronban a BuSho Film Club Fesztivált a Búgócsiga Akusztik Gardenben.

kisalfold.hu


A szeptember 10-től, szerdától szombatig tartó programon mindennap este 6-tól 22 óráig két vásznon, két helyiségben vetítik le a rövidfilmek teljes versenyprogramját. Pénteken és szombaton a rövidfilmek után DJ, illetve zenekar szórakoztatja majd a közönséget.

Az idén először átadják a soproni különdíjat is.

A fesztiválon a FinalCat által kiírt AustrianJob rövidfilmpályázatra beérkezett pályaműveket is levetítik, amelynek győzteséről közönségszavazás dönt. A pályázatra szeptember 10-ig várják az ausztriai munka témát feldolgozó, maximum 1 GB méretű, amatőr eszközökkel (mobiltelefon, fényképezőgép, videokamera) készült alkotásokat a [email protected] e-mail címre.

A fiatal filmesek összefogásával egy évtizede létrejött budapesti fesztivál eredetileg a rövidfilmes kategóriában tátongó űrt volt hivatott betölteni. Az évek során derült ki, tulajdonképpen sokkal többről van szó. 2007-ben megtörtént az igazi nemzetközi áttörés, akkor már 45 ország képviseltette magát.

A BuSho név szójáték eredménye (Budapest Short – budapesti rövid). Az idei jubileumi 10. BuSho Nemzetközi Rövidfilm Fesztiválra 1141 nevezés érkezett. A pályaműveket több kategóriában is díjazzák, s idén először átadják a soproni különdíjat is. 

Filmklub is alakult
A Búgócsiga Akusztik Gardenben FinalCat elnevezéssel BuSho Film Club is működik. Minden hónap harmadik szerdáján a filmkedvelő társaság a vetítések után a látottakat értelmezi, elemzi, s hétről hétre filmes érdekességeket és ritkaságokat oszt meg követőivel.
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!