Sopron és környéke

2014.08.29. 20:47

Tanévkezdés Sopronban - Folytatódik az iskola rendőre program

A rendőrséggel közös tanévnyitó Sopronban volt. A Gárdonyi-iskola négy kerékpárt kapott.

kisalfold.hu


– Viselkedj jól, különben elvitetlek a rendőrbácsival! Így ijesztgették régen a rosszalkodó gyereket. Ma az egyenruhások barátságosak, bátran fordulhattok hozzájuk – így szólt a Gárdonyi Géza Általános Iskola tanévnyitóján a diákokhoz  Zámbó Péter, az Országos Polgárőr Szövetség alelnöke.

A Gárdonyi-iskolában tartották pénteken délután a rendőrség és a polgárőrség biztonságos közlekedésre nevelő és bűnmegelőzési programjainak megnyitóját.

Dr. Halmosi Zsolt rendőr vezérőrnagy, az ORFK rendészeti főigazgatója a nyomatékosította: szükség van az akciókra, amelyeknek eredményei is nyilvánvalóak.

Az országos rendőrfőkapitány helyettese ajándékot is hozott a Gárdonyinak: négy vadonatúj kerékpárt, természetesen minden biztonsági extrával felszerelve.

Ma az egyenruhások barátságosak, bátran fordulhattok hozzájuk

Ma az egyenruhások barátságosak, bátran fordulhattok hozzájuk

„Az iskola rendőre" program 2008-ban indult, az idei tanévben 2800 oktatási intézetben 2200 rendőr segíti a kisiskolások biztonságos, balesetmentes közlekedését, szabálykövető magatartásának kialakulását, ismeretei bővítését, s ha kell a veszélyeztető tényezők felderítését és megszüntetését.

Folytatódik a „SuliMoped"  és a több mint húsz éve működő DADA program is, amelynek a bűnmegelőzés és a gyerekek életkorának megfelelő felvilágosítás a legfőbb célja.

Kifejezetten a középiskolásoknak szól az internetezés és a pszichoaktív szerek veszélyeire figyelmeztető Ellen-szer, amelyben képzett rendőrök vesznek részt szerte az országban. Tavaly debütált az iskolai bűnmegelőzési tanácsadói hálózat, ez is folytatódik.

A szeptemberi iskolakezdés első heteit pedig a polgárőrökkel közösen az iskolák környékén a közlekedés irányításával is segítik majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!