Sopron és környéke

2014.07.10. 14:32

Vasutasnap Sopronban: a GYSEV mutat példát a MÁV-nak

A MÁV és a GYSEV a válság ellenére is biztos státuszt, tervezhető életpályát kínál dolgozóinak.

kisalfold.hu


A kormány célja, hogy a vasút visszanyerje régi méltóságát és erejét, egyre vonzóbbá váljon az utasok számára – mondta Hegmanné Nemes Sára vagyonpolitikáért felelős államtitkár a 64. Vasutasnap alkalmából rendezett díjátadó ünnepségen 2014. július 10-én, Sopronban.

"Államtitkárként tudom, utasként pedig tapasztalom, hogy a magyar vasút milyen komoly fejlődésen ment keresztül az elmúlt években" – jelentette ki Hegmanné Nemes Sára. Az eredményeket röviden összegezve beszámolt arról, hogy a MÁV szervezetileg teljesen átalakult, jelentősen mérsékelte adósságát, hatékonyan működik együtt más közlekedési ágakkal.

Leányvállalatai saját fejlesztésű, korszerű kötöttpályás járműveket készítenek. A kivitelezők négy év alatt összesen 760 milliárd forint értékű korszerűsítést, bővítést végeztek és végeznek el a MÁV Zrt. hálózatán.

Az államtitkár hangsúlyozta, hogy a több mint 140 éves múltra visszatekintő GYSEV az elmúlt időszakban szintén rengeteg előremutató változást vitt véghez. A társaság szervezettsége és költséghatékony működése példaként szolgált a MÁV átalakítása során is.

Hegmanné Nemes Sára felidézte, hogy a társaság tavaly nyáron lezárta az egymilliárd forintos vasútbiztonsági fejlesztés első szakaszát. Télen felavatták az első két GYSEV FLIRT motorvonatot, amelyet idén tavasszal még kettő követett.

A társaság járműparkja ősszel további hat modern motorvonattal bővül. Közben véget ért a Sopron–Szombathely–Szentgotthárd vasútvonal átfogó korszerűsítése, a 116 kilométeres szakasz teljes megújítása is.

Az infrastrukturális fejlesztésekkel párhuzamosan a társaság számos, az utasok kényelmét szolgáló újítást vezetett be: egyebek mellett fejlesztették az utastájékoztató rendszert, ingyenes wifi-szolgáltatást tettek elérhetővé járműveiken és állomásaikon.

A MÁV és a GYSEV a válság ellenére is biztos státuszt, tervezhető életpályát kínál dolgozóinak.

A vasutasok áldozatos munkája és példaértékű elhivatottsága nélkülözhetetlen a folyamatos megújuláshoz, amelyhez a kormányzat a jövőben is minden lehetséges támogatást biztosít – tette hozzá az államtitkár.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!