Sopron és környéke

2014.07.21. 11:56

Bormarketing Műhely - Csak két szakember dolgozik a kft.-ben

Sopronban, a kékfrankos fővárosában, a Fő tér frekventált helyén lévő Bormarketing Műhely a napokban nyitvatartási időben is „zárva" volt.

kisalfold.hu


Olvasóink hívták fel a figyelmet arra, hogy Sopronban, a kékfrankos fővárosában, a Fő tér frekventált helyén lévő Bormarketing Műhely a napokban nyitvatartási időben is „zárva" volt.

A reklamálók azért is tartják mindezt sajnálatosnak, mert a Forum Vinorum vinotékán szereplő táblák tanúsága szerint a tájegységi komplex turisztikai fejlesztés és a nyugat-dunántúli borturisztikai klaszter több mint kilencvenmillió forint pályázati pénzt nyert a Forum Vinorum projektre.

Hogy zárt kapukra lel a látogató, ez a soproni borvidék borainak hírnevére is árnyékot vet. Nyár van, idegenforgalmi főszezon, a borturizmus pedig kiemelt fontosságú (lenne) a város életében.

Rigler Zsolttól, a Bormarketing Mű- hely ügyvezetőjétől megtudtuk, hogy július első hetében a VOLT Fesztiválra való kitelepülés miatt kellett bezárni ideiglenesen a vinotékát. A kiírás szerint egyébként szerdától szombatig 10–18 óráig, vasárnap 10–14 óráig várják az érdeklődőket.

Mivel csak ketten dolgoznak a nonprofit kft.- nél, a boros rendezvények lebonyolítása olykor kényszerhelyzetet szül a vinotéka működésében. A személyzet bővítésére pedig anyagi okok miatt nincs lehetőség.

Felvetésünkre, hogy a Forum Vinorum szerény-szegényes belső kinézetében mikor várható változás, megtudtuk: a falakat övező, most még üres vitrinekbe a szőlészettel, borászattal kapcsolatos relikviák kerülnek, egyfajta múzeumi szereppel látva el a helyiséget. A Soproni Múzeummal közös elképzelés remélhetően a közeli hónapokban megvalósul.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!