Sopron és környéke

2014.05.26. 12:47

Kormányablak a soproni vasútállomáson

A nyár közepére végeznek a kivitelezők a GYSEV-pályaudvar egykori nemzetközi várótermének átalakításával és homlokzatának felújításával.

kisalfold.hu


A soproni vasútállomás épületében tervezett kormányablak kialakításának munkálatai március végén kezdődtek. A korábban nemzetközi váróteremként funkcionáló épület műszakilag teljesen megújul, a bontási munkákkal már végeztek.

Az épületrész négyszáz négyzetméteres homlokzata új kerámiaburkolatot kap, emiatt állványozták fel. Fotó: Magasi

Az épületrész négyszáz négyzetméteres homlokzata új kerámiaburkolatot kap, emiatt állványozták fel. Fotó: Magasi

Korszerű épületgépészeti és épületvillamossági rendszereket építenek be a szakemberek, több helyen új válaszfalat alakítanak ki és kicserélik a homlokzati nyílászárókat. Látványos része az átalakításnak, hogy az épületrész négyszáz négyzetméteres homlokzata új kerámiaburkolatot kap, emiatt állványozták fel az Állomás utca felől teljes magasságban.

A kormányablakot a GYSEV Zrt., valamint a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium között létrejött stratégiai együttműködési megállapodás alapján alakítják ki.

A munkálatokat a vasúttársaság pályázati forrásból finanszírozza, az üzemeltetés pedig a megyei kormányhivatal feladata lesz. A kormányablak teljes alapterülete 302 négyzetméter. A beruházást várhatóan július végén fejezik be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!