Sopron és környéke

2014.05.07. 15:52

Kitüntetett Ligneum: egy fát sem kellett kivágni

Szinte cipőkanállal kellett berakni a két épületet, a Ligneum Látogatóközpontot és az egyetem kutató laboratóriumát a fák közé.

kisalfold.hu


– Feltétel volt ugyanis, hogy az egyetem botanikus kertjében egyetlen fát sem szabad kivágni az építkezések miatt. Köszönet illeti a tervező gondos, és valamennyi munkatársam lelkiismeretes munkáját. Mindenki a megoldást kereste, nem a felelősöket. Ilyen szellemben jól lehetett maradandót alkotni – hangoztatta Khaut András, a kivitelező cég elnöki tanácsadója azon a szerdai ünnepségen, amelyen emléktáblát helyeztek el a Ligneum előtt.

Építészeti Nívódíjban részesült a Ligneum Látogatóközpont.

Építészeti Nívódíjban részesült a Ligneum Látogatóközpont.

A tábla feliratának tanúsága szerint a két egyetemi épület nyerte el 2013-ban az országos Építészeti Nívódíjat középületek kategóriában. Tavaly az intézmény másik országos díjban is részesült, „Az év ökoturisztikai látogatóközpontja 2013" címet nyerte el.

„A tartalom után a formában is sikerült országos sikert elérnünk" – mondta köszöntőjében prof. dr. Faragó Sándor, az egyetem rektora.

A bírálóbizottság elnökhelyettese az alvállalkozók képviselőinek nyújtotta át az Építészeti Nívódíj tanúsítványait.

A bírálóbizottság elnökhelyettese az alvállalkozók képviselőinek nyújtotta át az Építészeti Nívódíj tanúsítványait.

Golda János Ybl-díjas építész, a Magyar Művészeti Akadémia építőművészeti tagozata nevében méltatta az épületek és a botanikus kert harmonikus együttesét, míg Bálint Péter, a bírálóbizottság elnökhelyettese az alvállalkozók képviselőinek nyújtotta át az Építészeti Nívódíj tanúsítványait.

2013-ban Építészeti Nívódíjban részesültek a győri Széchenyi István Egyetem Új Tudástér és Inno-Share épületei is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!