Sopron és környéke

2014.05.09. 15:42

Évekig rejtegette gyerekét a csalás miatt körözött soproni férfi

Számos bűncselekmény elkövetésével vádolják azt a soproni férfit, akit a napokban fogtak el a Békés megyei rendőrök.

kisalfold.hu


A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztálya 42 rendbeli csalás bűntett és 42 rendbeli magánokirat-hamisítás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt körözött egy 45 éves férfit.

A budapesti lakóhellyel rendelkező, de Győr-Moson-Sopron megyei illetőségű H. Ottó a nyomozás eddigi adatai szerint oktatási intézmények képviselőjének adta ki magát.

Az ország több megyéjében és a fővárosban cégeket keresett fel és olyan valótlan tartalmú támogatási szerződéseket kötött velük, melyek alapján az intézmények fejlesztésére a jelenlegi információk alapján összesen közel 75 millió forintot vett át.

Sem lehetősége, sem szándéka nem volt ezt az összeget az iskoláknak átadni, a pénzt saját céljaira fordította.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi, valamint Felderítő Osztályainak nyomozói, illetve a rendőr-főkapitányság „Körös" Közterületi Támogató Alosztályának rendőrei H. Ottót május 8-án budapesti lakásában elfogták.

Vele volt 11 éves gyermeke is, akit a Soproni Rendőrkapitányság körözött. A férfi ellen ugyanez a rendőrkapitányság kiskorú elhelyezésének megváltoztatása bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt adott ki elfogatóparancsot.

A rendőrség munkatársai a gyermeket biztonságba helyezték, átadták édesanyjának. A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztálya H. Ottót őrizetbe vette és kezdeményezi előzetes letartóztatását - közölte a police.hu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!